Topp 20 på Trollheimsporten i 2021

På den første dagen i det nye året passer det med et lite tilbakeblikk på året som gikk. Her er de mest leste sakene på Trollheimsporten i 2021.

Publisert

I denne oversikten har vi ikke tatt med pressemeldinger, annonser, leserbrev eller rapporter fra ulykker og trafikkuhell. I et år der koronapandemien igjen har dominert mediebildet, har vi også valgt å utelate nyhetssaker om korona. Vi trekker altså bare fram artikler med annet redaksjonelt innhold, produsert av Trollheimsporten-redaksjonen.

I løpet av 2021 hadde Trollheimsporten 6 983 904 sidevisninger, som er nesten 260 000 flere enn året før. Allerede 15. desember passerte vi det totale antallet sidevisninger vi hadde i 2020, og Trollheimsporten øker dermed for fjerde år på rad.

Anita Skorgan og Sara Skorgan Teigen i strålende humør på Kleiva.
Anita Skorgan og Sara Skorgan Teigen i strålende humør på Kleiva.

Den saka som var aller mest lest på Trollheimsporten i 2021, var rapporten fra Kleivakvelden, der Anita og Sara strålte om kapp med sola på Kleiva, lesertallene fikk god hjelp av at Anita Skorgan delte artikkelen på sin egen facbookside.

Høyt oppe på «Topp 20»-lista ligger også Surnadal og Rindal kulturskoles Jahn Teigen-konsert i Vårsøghelga, med årets Vårsøgkunstner Sara Skorgan Teigen: – Dette hadde pappa elsket!

Ivar Mogstad, Malin Moe Sæter og Luka.
Ivar Mogstad, Malin Moe Sæter og Luka.

Den nest mest populære saka i 2021 handler om Malin Moe Sæter, Ivar Mogstad og barna, som Flytter hjem til Surnadal og restaurerer gårdsbygning fra 1859.

I februar takket ansatte ved hjemmesykepleien i Surnadal for en fin gave - Vi tenker på Håkon hver gang vi bruker kaffemaskina

Ihne Virum Naustbakk.
Ihne Virum Naustbakk.

Flere har stilt opp til intervju og fortalt om livet sitt og spesielle opplevelser. I april fikk vi lese om Ihne Virum Naustbakk - Nå kan jeg endelig gå med hevet hode og rak rygg.

Lena Bye Halgunset.
Lena Bye Halgunset.

Lena Bye Halgunset fortalte om sin kamp mot kreft i Lena (24) har lagt bak seg sitt livs tøffeste år. Det samme gjorde Jostein Dønnem – Eg har slutta å irritere meg over småting.

Line Indergård fortale åpent om sorg og livserfaring - Livet er verdt å leve

Mons Otnes og Rita Aarnes.
Mons Otnes og Rita Aarnes.

I januar besøkte vi Surnadal kommunes eneste statlige beredskapshjem i Rita og Mons har både hjerterom og husrom

Hobbyer er også hyggelig å lese om. I februar besøkte vi Edel Skralthaug som har strikka utallige luer til kreftpasienter ved St. Olavs hospital - E slutta å tæl når e passert 350

Uma Børset Bekken.
Uma Børset Bekken.

En helt annen hobby vakte også folks interesse. Uma Børset Bekken har spesialisert seg på baking og pynting av kaker til spesielle anledninger Uma (14) tryller frem de lekreste kaker

Bodil Børset tek vare på minnene på heimgarden Austigard Børset.
Bodil Børset tek vare på minnene på heimgarden Austigard Børset.

I romjula kom den siste artikkelen som nådde opp på "Topp 20"-lista vår. Bodil Børset forteller om hvordan det var Å flytte heimatt til Rindal med familien. Vi får et innblikk i tanker, minner, historie og arbeidet med oppussing på Austigard Børset.

Moskus i Orkland.
Moskus i Orkland.

Den hendelsen som kanskje vakte mest oppsikt i Rindal var i september, da en ung moskusokse tok turen fra Dovrefjell, over Trollheimen og gjennom Rindal, til Orkland. Vi fulgte moskusen i noen dager, og kom med flere oppdateringer om observasjoner på Trollheimsporten. Moskus observert i området Storås i Orkland - Nyt synet og hold avstand, oppfordret SNO. En observant leser sendte oss også bilde av dyret (over). Etter et kort opphold i vårt distrikt vandret moskusen tilbake til Oppdal, hvor den endte sine dager. Antallet moskus på Dovre er langt over bestandsmålet, så dyr som forviller seg langt utenfor kjerneområdet må dessverre felles.

Surnadal pride.
Surnadal pride.

En av årets største hendelser i Surnadal var Surnadal pride, som ble arrangert i slutten av juni. -I dag er jeg stolt av å være surndaling! sa initiativtaker Lilly Gunn Nyheim.

Det var også stor interesse for biltoget i Surnadal på 17. mai - Jeg trodde ikke det var mulig å bli rørt av et biltog kommenterte en av tilskuerne. Dette var den mest leste saka på 17. mai, men ved å klikke på tag'en «17. mai» under artikkelen finner du også alle de andre 17. mai-sakene på Trollheimsporten.

Ole Erik Hønsvik sluttet som Rema 1000-kjøpmann.
Ole Erik Hønsvik sluttet som Rema 1000-kjøpmann.

Når det gjelder næringslivssaker er det tydelig at dagligvarehandelen har stor interesse. På Trollheimsportens «Topp 20»-liste finner vi nemlig tre saker om Rema 1000 i Surnadal. Mest lest var Slutter som Rema 1000-kjøpmann og Seks vil bli ny Rema 1000-kjøpmann.

I februar tok vi også en prat med Ida Elisabeth Dønheim fra Bøfjorden, som var restaurantsjef og assisterende hotelldirektør ved Britannia Hotel i Trondheim – Det finnes ikke maken til prosjekt i Norge fortalte hun.

Gunnhild Meisingset har alltid plass til en til.
Gunnhild Meisingset har alltid plass til en til.

Og sist, men ikke minst... Mange har satt pris på spalten «Trollheimstankar», der Berit Synøv spør: «Hei ... , har du eit dikt eller ein tekst du vil dele med lesarane?» Mest lest av disse var - Det er alltid plass til ein til med Gunnhild Meisingset og Den største gleda med Oddbjørn Heggem. Du finner flere «Trollheimstankar» ved å klikke på tag'en nederst i disse to artiklene.

Vi i Trollheimsporten ønsker å rette en stor takk til alle som stiller opp til intervju, og som velger å dele litt av sitt liv med våre lesere.

Vi gleder oss til å se hva 2022 vil bringe av spennende, morsomme, interessante og sterke saker.

Trollheimsporten ønsker alle sine lesere et riktig godt nytt år!

Powered by Labrador CMS