Moskus observert i området Storås i Orkland - Nyt synet og hold avstand, oppfordrer SNO

Lars Olav Lund i Statens naturoppsyn bekrefter at det er gjort to uavhengige observasjoner av moskus i området Skjervøyan (ved Storås) i Orkland kommune fredag morgen. Folk fra SNO er nå ute og ser etter dyret. – Dersom flere observerer moskusen er det bare å holde avstand, nyte synet og melde fra til oss, sier Lund.

Publisert Sist oppdatert

To uavhengige personer så moskusen med forholdsvis kort mellomrom fredag morgen, og meldte fra om det. Det kan se ut som dyret beveger seg litt østover nå, men det er umulig å si hvor det vil ta veien, sier Lars Olav Lund.

SNO har kjent til at et dyr har forlatt kjerneområdet på Dovre. Det ble observert en moskus på Oppdals-sida av Trollheimen for et par uker siden. Så kom en ny melding fra Folddalsvegen for to dager siden, fra Stokkfjellet i går, og så kom disse to observasjonene i dag, sier Lund.

Det er ikke uvanlig at moskus legger ut på vandring, og dette er heller ikke spesielt lang avstand for dem å tilbakelegge. Moskusen vet jo ikke at det ikke finnes andre dyr av samme art lenger nord i landet, påpeker Lund.

Lund understreker at det ikke er noen grunn til å være redd for dyret, men man skal selvsagt ha respekt og holde avstand. Les mer om det her. På Dovre er det mange som er ute og ser etter disse dyra, og det går jo stort sett bra. Det er sjelden man hører om uheldige hendelser.

Lars Olav Lund ber om at de som observerer dyret melder fra til han. Denne moskusen er såpass langt unna kjerneområdet at den vil bli felt dersom muligheten byr seg. Det er SNO som har kontroll på dette.

Powered by Labrador CMS