Uma Børset Bekken har bakt Liverpool-kake til en heldig konfirmant

Uma (14) tryller frem de lekreste kaker

Publisert Sist oppdatert

Uma Børset Bekken fra Rindal er bare 14 år gammel, men baker og pynter kaker med den største selvfølgelighet. Fra kjøkkenet hjemme i Furuvegen tryller hun frem kaker som fremstår som rene kunstverk.

Iført sin faste bakehatt med propell på toppen, gjør Uma alt selv - fra planlegging og baking, til montering og pynting. Pyntingen består ofte av tegning og maling for frihånd, med detaljer som krever både presisjon og nøyaktighet.

- Før 12-årsdagen min fikk jeg lyst til å bake min egen kake. Det var da jeg ble bitt av basillen. Siden den gang har det blitt mange kaker, sier Uma.

Uma finner inspirasjon på sosiale medier som YouTube, Instagram, TikTok og Pinterest.

- Jeg har regnet ut at jeg i gjennomsnitt bruker 7-8 timer på hver kake. Aller mest tid bruker jeg på planlegging. Jeg har så mange ideer i hodet mitt. Det er viktig for meg at resultatet blir bra, så jeg legger sjelen min i det, smiler 14-åringen.

Pynting krever konsentrasjon

Laget bryllupskake som 13-åring

Uma deler bilder og filmer av bakeprosessen og de flotte kakene på sosiale medier. Det har medført mange bestillinger fra slekt og venner.

- I fjor fikk jeg faktisk oppdraget å lage bryllupskake. Det var min største utfordring så langt, og jeg var litt nervøs i forkant. Men det gikk kjempefint, sier hun.

I helga er det konfirmasjon på flere steder i Trøndelag, deriblant i Rindal kirke. I den forbindelse fikk Uma flere henvendelser fra kjente som ønsket å bestille kake til den store dagen.

- Jeg kunne dessverre ikke si ja til alle, for det har jeg ikke kapasitet til. Jeg har laget to kaker til denne helga, hvor jeg fikk hjelp fra ei venninne med den ene. Jeg ble godt fornøyd med resultatet, og det håper jeg konfirmantene også ble, sier hun.

Alt tyder på at Uma gjør sakene sine bra, for tilbakemeldingene fra fjern og nær er utelukkende positive.

- Det er så utrolig koselig å få hyggelige kommentarer på jobben jeg gjør. Jeg har allerede fått inn bestillinger til neste års konfirmasjoner og bursdager. Det tolker jeg som et godt tegn, smiler hun.

- Det er farmor som baker min favorittkake

16. oktober skal Uma konfirmeres humanistisk i Surnadal kulturhus.

Skal du bake din egen konfirmasjonskake?

- Jeg får se om jeg rekker det. Sammen med pappa skal jeg nemlig lage deler av middagsmaten. Pappa er hobbykokk, og jeg liker også veldig godt å lage middagsretter. Det gleder jeg meg til, sier hun.

Umas absolutte favorittkake er det farmor som lager.

- Jeg elsker lakrispavlovaen til farmor. Den er såååå god, og jeg håper virkelig jeg får den i konfirmasjonen min, sier Uma.

Uma har alltid vært både kreativ og aktiv, og hun har ingen problemer med å fylle fritiden med varierte aktiviteter.

- Jeg driver med sang, musikk, tegning, maling, fotball og håndball, så jeg har fullt opp, sier 14-åringen.

Uma går i 10. klasse på Rindal skole. Om alt går etter planen, starter hun på musikk, dans og drama ved Orkdal vgs neste år.

- Da er jeg redd det blir mindre kakebaking. Jeg ser ikke for meg at hybelkjøkkenet er egnet for baking, ler Børset Bekken før hun legger siste hånd på verket til helgas konfirmasjoner

Liverpool-logo tegnet og malt for frihånd av Uma Børset Bekken
Et kunstverk av ei kake klar til levering til heldig konfirmant
Powered by Labrador CMS