Laila Ulvestad, Kari Øyen, Inger Svanem og Malin Eidsli foran kaffemaskina 'Håkon-kaffe'
Laila Ulvestad, Kari Øyen, Inger Svanem og Malin Eidsli foran kaffemaskina "Håkon-kaffe"

- Vi tenker på Håkon hver gang vi bruker kaffemaskina

Publisert

1.november i fjor døde 26 år gamle Håkon Heggset av kreft. Pårørende kom i tett kontakt med hjemmesykepleien i Surnadal under Håkons sykdomsperiode. Familien ønsket å vise sin takknemlighet, og øremerket pengene som kom inn etter begravelsen til innkjøp av kaffemaskin til glede for de som jobber i hjemmesykepleien i Surnadal kommune.

I slutten av desember var kaffemaskina ferdig installert i lokalene til hjemmesykepleien. Laila Ulvestad, Kari Øyen, Inger Svanem og Malin Eidsli vil på vegne av sine kollegaer takke for gaven.

- Vi har ønsket oss kaffemaskin i mange år, men det koster så mye at det ikke har vært aktuelt. At Håkons familie øremerket pengegavene til dette formålet, er bare helt fantastisk, sier sykepleierne.

Første måneden den var i bruk, ble det laget over 1200 kopper kaffe og kakao.

- Vi er rundt 60 ansatte på hjemmesykepleien, og dette kommer samtlige til gode. Vi er ofte ute i kaldt og dårlig vær, og da er det utrolig godt å kunne komme inn å lage seg en kopp kaffe eller varm sjokolade. Hver gang vi fyller koppene våre, tenker vi på Håkon. Kaffemaskina har fått navnet “Håkon-kaffe”, sier de.

- De var våre engler

Håkons far, Arne Heggset, er glad for å høre at kaffemaskina er tatt i bruk.

- Vi hadde et ønske om at pengene som kom inn i forbindelse med begravelsen skulle gå til fellesskapet. Vi visste at de ansatte på hjemmesykepleien ønsket seg ei kaffemaskin, og derfor øremerket vi pengegavene til dette formålet. Det er hyggelig å høre at den er tatt i bruk, og at den er til glede for de som jobber der. Dette er ei positiv sak oppi alt det triste, sier Arne.

Familien til Håkon kan ikke få rost hjemmesykepleien nok for omsorgen og jobben de gjorde.

- Vi tenker ikke på hvor viktig funksjon hjemmesykepleien har, før vi trenger dem. Håkon hadde et sterkt ønske om å være hjemme, og det fikk han takket være hjelpen vi fikk av hjemmesykepleien. De var våre engler når vi stod i en krise, og viste en omsorg som var langt over det man kan forvente. De trøstet oss som var i rundt, og viste en godhet som vi er evig takknemlige for, sier han.

Malin Eidsli er søskenbarnet til Håkon, og jobber som sykepleier i hjemmesykepleien i Surnadal kommune
Malin Eidsli er søskenbarnet til Håkon, og jobber som sykepleier i hjemmesykepleien i Surnadal kommune
Powered by Labrador CMS