Biltog gjennom nedre Surnadal 17. mai 2021

- Jeg trodde ikke det var mulig å bli rørt av et biltog

Publisert Sist oppdatert

Heller ikke i år kunne det arrangeres et tradisjonelt barnetog i nedre Surnadal. Fjorårets suksess med biltog ble derfor videreført, og til stor glede for mange marsjerte også Surnadal Skolekorps gjennom sentrum. Langs veien hadde mange møtt opp for å rope “hurra” og vifte med flagg. Noen benyttet også muligheten til å gå sammen med korpset - på trygg korona-avstand.

Surnadal Skolekorps

Ved Surnadal sjukeheim fikk skolekorpset selskap av Surnadal Hornmusikk, som sammen sørget for en etterlengtet 17.mai-stemning med kjente marsjer og allsang av “Ja, vi elsker”.

Surnadal Skolekorps og Surnadal Hornmusikk skapte stemning ved Surnadal sjukeheim

Kortesje skapte storliv i sentrum

I år som i fjor var det Veteranvognklubben, Surnadal AmCar Club, Nordmøre Gatebilklubb og Surnadal MC-klubb som tok initiativet til biltoget som startet på bussplassen på Øye. Den milevis lange kortesjen svingte seg videre gjennom bygda. Til Kalkstranda, Industrivegen, Øra, Setergarden, Grytvegen, Modalane, Skeivegen, Bårdshaugvegen, Surnadal Sjukeheim, Moavegen og til slutt ned Skeivegen før kortesjen ble avsluttet ved Alti Surnadal.

Malin og Vilde Strand Malme (6) koste seg i finværet

Du husker kanskje at fjorårets biltog var langt og festlig? I år ble det om mulig enda bedre! Svært mange hadde lagt ned innsats for å dekorere kjøretøyet sitt til nasjonaldagen, og stemningen langs veien i finværet var helt magisk. Publikum som Trollheimsporten snakket med beskrev opplevelsen som både vakker, stemningsfull, festlig, morsom og rørende.

- Jeg trodde ikke det var mulig å bli rørt av et biltog, var en treffende kommentar fra ei dame som hadde møtt opp i Miljøgata.

Det var også flere som ytret ønske at dette må bli en tradisjon på 17. mai, selv om barnetoget forhåpentligvis er å se igjen fra neste år.

I kortesjen kunne vi se alt fra veteranbiler, traktorer, motorsykler, mopeder, firhjulinger, utrykningskjøretøy, gatebiler, russebiler og mye mer.

Setergarden traff vi familien Holsæter/Bøklepp som satt og koste seg med is mens de ventet på biltoget. Med selvlaget fane!

- Fanen laget vi fjor. Vi måtte finne på noe kreativt i koronatiden, og sannelig fikk vi ikke bruk for den i år også, smiler Eva Henriette Holsæter.

Torgeir Bøklepp (f.v), Annveig Bøklepp, Eirik Holsæter, Sophie Holsæter, Ludwig Holsæter, Vebjørn Bøklepp og Eva Henriette Bøklepp

Se stor bildeserie fra biltoget:

Biltog gjennom nedre Surnadal 17. mai 2021
Powered by Labrador CMS