Mest lest på Trollheimsporten i 2022

Publisert Sist oppdatert

På nyttårsaften passer det med et lite tilbakeblikk på året som gikk. Her er de mest leste sakene på Trollheimsporten i 2022.

I denne oversikten har vi ikke tatt med pressemeldinger, annonser, leserbrev eller rapporter fra ulykker og trafikkuhell. Vi trekker altså bare fram artikler med redaksjonelt innhold, produsert av Trollheimsporten-redaksjonen.

Januar 2021 var preget av mye vær. Under ekstremværet Gyda var det tydelig at folk hadde stort behov for å følge med på lokale nyheter. Lesertallene på Trollheimsporten steg til langt over det normale, nesten tre ganger så mange sidevisninger som på en vanlig dag.

Garberg 13. januar 2022.
Oversvømmelse ved Surnadal camping Brekkøya.

Veldig mange leste forhåndsvarselet om Gyda, og mens ekstremværet pågikk hadde vi vår fulle hyre med å holde folk fortløpende informert.

De mest leste nyhetssakene handlet om at fv65 ble stengt ved Garberg, og at vegen senere også ble stengt ved Ranes. Mange leste også om oversvømmelse ved Surnadal camping Brekkøya, at store deler av Øvre Sæter camping lå under vann.

Familien Grewe.

På grunn av ekstremværet måtte Familien Grewe på Brekkøya søke ly i restauranten for natten.

Søndag 16. januar kom det nok et gang et varsel om storm.

Ina Hamnes, Jonas Ranheim Rognskog og Arnhild Foseide Fagerholt i Rindal Sparebank.

Årets desidert mest leste sak på Trollheimsporten var Rindal Sparebanks informasjon om de nye pensjonsreglene. På grunn av at budskapet ikke bare var lokalt ble den nok delt på Eika-bankenes intranett, det er nok årsaken til det høye lesertallet.

Eirik Betten

Svært mye lest var også sakene om Eirik Betten, "– Kva må eg gjera for å bli godkjent?", om Stian Faksnes, "- Jeg lever i nuet, og tar ikke sorgene på forskudd", og om Vilde Olsen fra Vardø, " – Ingen A4-tannlege".

Tina Krieger og familien i Florida.

Mange syntes også det var interessant å lese om rindalingen Tina Krieger og familien hennes i Florida, om surnadalingene Sigurd og Marte som flytta til Texas med barna, og om rindalingen Ådne Børseth Helgetun som ble soussjef på Michelinrestauranten Fagn i Trondheim i januar, og rykka opp til kjøkkensjef i oktober.

Ådne Børseth Helgetun er kjøkkensjef på Fagn.
Gunnhild Vetleseter Bøe

Trollheimstankar har vært populært, i år som i fjor. Mest lest av disse var "– Det beste som finst er ein blank dag i kalenderen" med Gunnhild Vetleseter Bøe.

Ellen Svendsen Fiske (f.v.), Anja Vaag Bolme og Carina Diaz Fiske ved Hunderfossen Eventyrpark

I sommer kunne vi lese om tre surnadalinger som hadde sommerjobb på Hunderfossen Eventyrpark.

Av mer rene nyhetssaker kan vi nevne guttene som satte Surnadal på Google Maps-kartet, saka om legene i Surnadal og deres bekymring for slagpasientene, advarselen om en mulig bresprekk på Snota, og ikke minst den årlige store begivenheten russedåpen ved Surnadal vgs.

Surnadalsrussen 2022.
Powered by Labrador CMS