Farevarsel:

Snota (i sommerdrakt)
Snota (i sommerdrakt)

Mulig bresprekk på Snota

Publisert Sist oppdatert

Søndag 13. mars ble det meldt om en mulig bresprekk under et tynt skarelag midt i normalruta opp til Snota i Folldalen. Dette gjelder den siste breen som merket rute (TT tursti) går over på ca. 1400 moh. før man går opp på siste ryggen mot toppen som går fra tjernet mellom Litjsnota og toppryggen. Det er Ingar Skogstad Bergeng som rapporterer dette via folk som var i området nevnte søndag til Trollheimsporten.

Til helga er det meldt strålende vær, og Snota vil være et yndet turmål stort sett gjennom hele året. Vi i Trollheimsporten ønsker med dette å informere alle turgåere om faren(e) langs ruten opp til Trollheimens dronning, og vi oppfordrer alle turgåere om utvise den største forsiktighet.

Her er et kartutsnitt av normalruta (stiplet linje):

Dette er et kartutsnitt med forslag til omgåelse av normalruten (helrød linje). Det presiseres at heller ikke denne ruten er kvalitetssikret:

Viser til slutt utklipp med "heat map" fra Strava fra personen som var på fjellet søndag 13. mars. Bildet viser stedet med bresprekken (rødt):

For mer informasjon om hendelsen den 13. mars, samt ruteforslag, henviser vi til Facebook-gruppen Toppturer i Trollheimen.

Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra Ingar Bergeng.

Powered by Labrador CMS