Ellen Svendsen Fiske (f.v.), Anja Vaag Bolme og Carina Diaz Fiske har kommet godt inn i arbeidsoppgavene ved Hunderfossen Eventyrpark.

Eventyrlig sommerjobb

Publisert

Velger du å ta med familien til Hunderfossen Eventyrpark denne sommeren, kan det hende du treffer på tre blide surndalinger som har tatt sommerarbeid ved parken. Ellen Svendsen Fiske, Carina Diaz Fiske og Anja Vaag Bolme har allerede lagt bak seg noen spennende og utfordrende dager ved fornøyelsesparken. Trollheimsporten har snakket litt med jentene om hvordan det er å jobbe ved Hunderfossen Eventyrpark og litt til.

Bilder krediteres Carina Diaz Fiske, Anja Vaag Bolme og Ellen Svendsen Fiske.

Hunderfossen eventyrpark ble åpnet i 1984 og ligger noen kilometer utenfor Lillehammer. Med cirka 275 000 besøkende hver sommer, kan vi godt si at de tre surnadalingene har mer enn nok arbeid i vente. Det hele begynte som en spontan ide kan de tre jentene fortelle, via Facebook oppdaget de en annonse fra Hunderfossen Eventyrpark.

– Det hadde vært spennende, var deres første reaksjon og sendte i vei en søknad.

Fra slutten av juni og til slutten av juli kombinerer de tre jentene jobb ved eventyrparken, og ferie i Lillehammer-området. De ser på sommerjobben som en unik mulighet til å få god erfaring fra arbeidslivet og at det ikke minst kommer til å se bra ut på en CV.

– Hvordan har den første uka vært?

– Den første arbeidsuka har vært både krevende og erfaringsrik. Vi har lært masse om både service og kundebehandling.

Jentene forteller videre at de har opplevd utfordringer den første arbeidsuka og at været har spilt en rolle. Det har vært mye regn den siste tiden forteller de, men som nordmøringer flest tåler de all slags vær, slår de fast.

– Det har vært kaldt å stå ute i regnet samt være like positiv hele tiden når vi er på jobb.

Ellen er ei av surndalingene du kan treffe ved Hunderfossen i sommer, her sammen med et kjent landemerke langs E6.

De har flere oppgaver i løpet av en dag kan de fortelle, en fellesnevner for dem alle er god kommunikasjon og å være imøtekommende for alle besøkende. Skulle du finne veien til Hunderfossen kan det hende det er Ellen og Carina som ønsker deg velkommen, senere finner du dem i Eventyrslottet og til filmvisning i 4D av Den lille prinsen. Anja finner du ved tre av attraksjonene som er beregnet for de yngste barna, Froskehoppet, Prinsessetårnet og Det lille toget. Ved Froskehoppet og Prinsessetårnet har Anja som oppgave å sjekke om barna når høydekravet og at sikkerhetsbeltene er riktig festet.

Når arbeidstøyet er på kommer Carina raskt inn i rollen som vert ved eventyrparken.
Anja sørger for god sikkerhet og opplevelse for de minste ved Froskehoppet.

Jentene har selv sørget for bopel under oppholdet, og har leid seg et hus i Lillehammer sentrum. Etter endt arbeidsdag er det godt å slappe av litt i bassenget de har i hagen, eller en tur rundt i gatene forteller de. De tre surnadalingene har merket seg at de ikke er de eneste som har reist et godt stykke for å ta sommerarbeid, for å bli godt kjent har parken arrangert sosiale sammenkomster for de tilreisende.

Til dem som vil søke seg dit neste år sier de at det er et bra arbeidsmiljø og en solid erfaring å ta med seg videre i livet.

– Det er utfordrende på en positiv måte, vi lærer å være selvstendig, løsningsorienter og å ta egne avgjørelser, sier de avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS