Kristin Bøklep (f.v.), Edvard Bolme Fjerstad og Gunn Astrid Hove i forbindelse med en tidligere sak om russerevyen, som russen nå har valgt å avlyse.
Kristin Bøklep (f.v.), Edvard Bolme Fjerstad og Gunn Astrid Hove i forbindelse med en tidligere sak om russerevyen, som russen nå har valgt å avlyse.

Avlyser årets russerevy

– Det er med stort vemod å fortelle at ryktene om årets russerevy stemmer, og at Surnadalsrussen 2021 har tatt den vanskelige beslutningen om å avlyse årets russerevy.

Det skriver russen i en pressemelding mandag 15. februar.

– Etter utallige møter og diskusjoner ble det den 5. februar besluttet at revyen skal avlyses. Helt siden høsten 2020 har revyens fremtid vært usikker, men summen av alle faktorene mot at revyen skulle bli gjennomførbar på en trygg måte spilte for mye mot oss, skriver russepresident Edvard Bolme Fjerstad og revysjefene Gunn Astrid Hove og Gunn Mari Våbenø i pressemeldingen.

Russen melder videre at grunnen til at de ikke har valgt å offentliggjøre avlysningen før nå, er at de ville informere aktører direkte knyttet til revyen først.

– Den økonomiske situasjonen for russen i år har vært vanskelig. Til forskjell fra tidligere år har vi ikke fått mulighet til å holde fester til inntekt for revy og russeavis, noe som har satt oss i en vanskelig økonomisk situasjon, heter det i pressemeldingen, der russen også skriver:

– Knyttet til avlysningen er det noen kostnader som enda står, noe som gjør at vi enda er avhengige av de sponsormidlene vi har fått, og som vi setter ufattelig stor pris på at vi har fått. Et overskudd av disse midlene ønsker vi å få laget en russeavis av, og en økonomisk fortjeneste av dette ønsker vi skal gå til en god sak. Dermed ønsker vi enda og er avhengige av de midlene vi har fått slik at vi får nok overskudd til å produsere russeavis.