Dyktige folk på dugnad

Publisert Sist oppdatert

Dugnad er en nødvendighet når kirkeøkonomien er strammet inn, forteller Bjarne Nordlund, som er dugnadskoordinator for kirkene i Rindal. Dette året er det Øvre Rindal Kapell som står for tur. Torsdag denne uka var det hull i kirkemuren som skulle tettes igjen.

For det meste er det pensjonister som stiller opp på dugnad, og flere av de som er med har stor spisskompetanse på forskjellige plan.

– I dag er det Per Skjølsvold som er spesialisten på dette med stein og mur, og så har vi malere og folk som kan med smijerns arbeid, forteller Bjarne Nordlund, som berømmer folka som stiller opp gang etter gang.

Dette bidrar til å bevare kirkene på en god måte når kommuneøkonomien er dårligere. Det er spesielt de siste åra at har blitt bevilget mindre penger, og da må en prioritere det som har med den daglige drift.

Murermester Per Skjølsvold.

Kirkene har en viktig rolle og tilhørighet i dette samfunnet, om det ikke er så stor dugnadsånd blant de yngre, så ser en at det er stort engasjementet på sosiale media når saker og ting blir lagt ut.

Bjarne Nordlund forteller at vi er heldige her i Rindal som har en slik dugnadsånd. At det er flest pensjonister som stiller har nok noe med at de har bedre tid. Derfor har de dugnad på dagtid, og utover høsten skal de foreta både utvendig og innvendig vedlikehold som maling og vasking.

Så har de også det sosiale i dette, det er like viktig som arbeidet. Det å kunne stopp opp og ta en kaffepause, løse dagens begivenheter med en latter.

Bjarne Nordlund.

Dugnadsgjengen på kapellet var pensjonist-gjengen Bjarne Nordlund, Per Skjølsvold, tidligere kirketjener Einar Lillegård og Jim Børset, som ikke har rukket å bli pensjonist enda.

Powered by Labrador CMS