Hunngaupe, 15,7 kg, skutt i Bøfjorden.
Hunngaupe, 15,7 kg, skutt i Bøfjorden.

To hunngauper felt - kvotejakta er stoppet

Mandag 1. februar starta gaupejakta i Møre og Romsdal. Allerede på formiddagen den første jaktdagen ble det felt ei hunngaupe i Bøfjorden. Senere på dagen ble det felt ei hunngaupe i Ålvundfjord i Sunndal. Dermed er hunndyrkvoten fylt, og kvotejakta stoppet.

Publisert Sist oppdatert

Lars Olav Lund i Statens naturoppsyn opplyser at det var ei voksen hunngaupe på 15,7 kg som ble felt i Bøfjorden. Dette er vanlig vekt for ei voksen hunngaupe. Gaupa som ble felt i Ålvundfjord var 17,7 kg.

Lund har ansvar for SNO sitt rovviltarbeid i Møre og Romsdal. Han har foretatt veiing og måling av de felte dyra, og tatt rutinemessige prøver.

Gaupekvoten var i utgangspunktet på fire dyr på Nordmøre i år. Det var ett dyr i delområdet Tingvoll og den delen av Sunndal som er nord for Driva. Det andre delområdet omfatter øvrige deler av forvaltningsområdet i Møre og Romsdal, det vil si Surnadal. Her var kvoten i utgangspunktet på tre gauper.

Men antall dyr som kan felles kommer an på hvilke dyr som blir skutt, forklarer Lund. Hunndyrkvoten er bare på to gauper. Det kan altså ikke felles mer enn to voksne hunngauper. Dermed ble jakta stoppet da to hunndyr var felt.

Powered by Labrador CMS