SUBUS:

Jogger for Tv-aksjonen

I flere år har 5. klassingene ved skolen på Øye arrangert skolejogg med innsamling av penger til et godt formål.

Publisert

5.klasse ved Surnadal barne-og ungdsomsskule gjennomførte torsdag årets skolejogg. Denne gangen går inntekten til Tv-aksjonen og Leger uten grenser.

-Vi har lest og sett film om temaet, sier lærer Ingrid Gjøra. Dermed vet elevene litt om hva pengen går til. Jeg tenkte dette var en fin ting å bruke Fysak- (fysisk aktivitet) timene til.

Klar, ferdig, gå!
Og løpet er i gang

Joggeturen går rundt løpebanen på Øye stadion, og elevene betaler en sum per runde de løper. Beløpet bestemmer de selv i samarbeid med foreldrene.

Gjøra forteller at elevene er flinke til å vurdere egen innsats, og beregne hva de tror de kan greie. De som tror de ikke vil løpe så mange runder, gir gjerne mer per runde.

-På den måten tror jeg det jevner seg ut til slutt, mener Gjøra.

Tellekorpset. Antall runder krysses behørig av. Grunde Walseth, Ingrid Gjøra og Maren Halgunset har full kontroll

-Til dem som ikke har det bra

Klassen har opprettet spleis gjennom Visma, der hver enkelt setter pengene inn. Enda er det ikke godt å si hvor mye som kommer inn, spelisen varer helt til Tv-aksjonen går av stabelen på søndag

Vi møter 5. klassingene Alexandra Drøpping og Alva Lisa Botten. De skal snart sette i gang og å jogge, men først skal friminuttet gjøres unna. De er klare på hva pengene skal brukes til:

-Vi gir pengene til dem som ikke har det så bra, fastslår jentene

Alexandra Drøpping og Alva Lisa Botten
Powered by Labrador CMS