Filmopptak med 1. - 4. trinn på tunet på Rindal skimuseum.

Lager digital adventskalender

Rindal skole har avlyst den tradisjonelle førjulsfesten på grunn av koronarestriksjonene. Som erstatning for dette og andre avlyste arrangementer kom ideen om å lage en "digital adventskalender".

Rindal skole har hatt en fast tradisjon med åpen førjulsfest i Rindalshuset, der alle elevene bidrar til underholdninga. Dette blir ikke mulig å gjennomføre i år. Det årlige arrangementet i forbindelse med TV-aksjonen ble også avlyst, samt flere andre aktiviteter i skolens regi.

Mye har blitt digitalisert etter at korona-pandemien kom, og dermed fikk noen en ide om å lage en digital adventskalender. Skolen tok kontakt med kulturavdelinga i kommunen, og kulturleder Morten Møller ble med på et samarbeid. Rindal skole og kulturavdelinga finansierer prosjektet i fellesskap. Erik Sande, som driver egen bedrift innen film, ble leid inn for å lage 24 små filmsnutter med innslag fra skolen.

– Vi har gode erfaringer med Erik fra før, og han sa ja til å bli med. Det er viktig at det blir profesjonelt og ordentlig gjort også, sier Morten Møller.

Erik Sande sørger for profesjonell kvalitet på filmsnuttene til kalenderen.
Filming med drone. (Dronen er med på bildet, men kanskje ikke så lett å se mot den grå bakgrunnen?)
Her måtte det tre opptak til før Erik hadde fått med alt han trengte.

Den digitale adventskalenderen innebærer at det kommer ei ny "luke" hver dag fra 1. til 24. desember, både med tradisjonelle juleshowinnslag av den typen som de vanligvis framfører på førjulsfest, men også "hverdagsstoff" fra alle klassene, som valgfag, TTL-timer og andre aktiviteter.

– På førjulsfestene har det vært 500-600 personer på det meste, men nå når vi ut til enda flere, sier Mette Skjølsvold Aasen, som er undervisningsinspektør ved Rindal skole.

Opptakene startet i midten av november. Erik Sande filmer og redigerer alt. Han ser for seg at hver "luke" blir på 3-5 minutter.

Den digitale adventskalenderen skal publiseres gjennom Trollheimsporten, og blir dermed åpen og tilgjengelig for alle.

Powered by Labrador CMS