TV-aksjonen 2022:

Vibeke Langli og Tove Schei håper at flest mulig vil støtte Leger uten grenser med et bidrag til TV-aksjonen.
Vibeke Langli og Tove Schei håper at flest mulig vil støtte Leger uten grenser med et bidrag til TV-aksjonen.

Håper at rindalingene gir så det monner

TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grenser og DNDis arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. TV-aksjonen går av stabelen 23. oktober.

Les mer om TV-aksjonen og Leger uten grenser på blimed.no

Det er mulig å gi til TV-aksjonen allerede nå, og det er mange måter å gjøre det på. Les mer om det her.giverstafett.no kan man fortløpende følge med på hvor mye som har kommet inn i hver enkelt kommune og fylke, bidrag pr. innbygger osv.

Tradisjonell innsamling i Rindal

I Rindal organiseres TV-aksjonen av en hovedkomite med representanter fra kommunen og fra Rindal Sparebank. Det er Vibeke Langli og Tove Schei fra Rindal kommune, og Kristin Langli fra Rindal Sparebank som er med i TV-aksjonskomiteen i år.

TV-aksjonen i Rindal avvikles på tradisjonelt vis. TV-aksjonskomiteen velger folk rundt om i bygda som bli kalt inn for å bære bøsser på aksjonsdagen. Denne ordningen har fungert godt i alle år, og denne gangen er det også kalt inn en del yngre folk, sier Vibeke Langli.

– Innsamlingen går til en veldig fin sak, så jeg håper at folk ønsker å bidra ved å gjøre en slik innsats, sier hun.

TV-aksjonskomiteen har så langt valgt å holde på tradisjonen med bøssebæring og innsamling av kontanter, for dette gjør aksjonen mer synlig. Men det er fullt mulig å gi sitt bidrag elektronisk. På nettsida blimed.no/givermuligheter ligger en oversikt over alle mulighetene man kan bruke. Bidragene blir registrert på hver enkelt giver sin bostedskommune. Rindalingene har brukt å være høyt på listene over bidrag pr. innbygger ved tidligere TV-aksjoner, og ordføreren håper at det blir slik i år også.

Næringslivet kan også bidra

Det er fullt mulig for bedrifter å gi bidrag også. Bidragene fra næringslivet kan registreres, slik at giverbedriftene kommer opp på ei liste under sin kommune på giverstafett.no Rindal kommune har gjort vedtak på å gi et bidrag, og Rindal Sparebank har gitt et bidrag.

Vibeke Langli og Tove Schei understreker at dette er et viktig formål, kanskje viktigere enn noen gang. Leger uten grenser har valgt ut noen spesielle områder som de vil sette fokus på ved innsamlingen. Det kan man lese mer om på blimed.no

Leger uten grenser.
Leger uten grenser.
Powered by Labrador CMS