Vellykket brannøvelse på Rindalsskogen

Onsdag kveld arrangerte Rindal brannvesen øvelse i et gammelt hus på Rindalsskogen. De fikk testet utstyr som kan brukes når det brenner et stykke unna bilveg.

Publisert Sist oppdatert

Video: John J. Storholt.

Huset Oppheim lå ved en skogsvei mellom Furuhaugen og Tisetvegen. Skogsvegen er ikke kjørbar for brannbilene, så denne gangen fikk brannvesenet testa en ny bilhenger som de har 300 meter med brannslange på. Dette er relevant for å øve på å slukke brann i fritidsboliger, som ligger et stykke unna bilveg. Hengeren med slangen kan dras av en en bil eller terrengkjøretøy, og slagen legges ut raskt, mens hengeren ruller. Det er også ei pumpe på hengeren, som kobles på i enden av slangen ved brannstedet.

Varabrannsjef Steinar Landsem forteller at dette utstyret er finansiert med midler fra Gjensidigestiftelsen. Rindal brannvesen har også tidligere kjøpt inn mye utstyr med støtte fra Gjensidige.

Oppheim med Furhaugmarka i bakgrunnen
Oppheim med utsikt over Furuhaugen og Furuhaugmarka
Brannvesenet fikk hjelp av Torgrim Furuhaug til å legge ut slangen fra brannbilen på Tisetvegen.

Denne gangen øvet røykdykkerne i huset etter at det begynte å brenne. Det brukes en kraftig vifte, slik at branngassene presses ut, og røykdykkerne har bedre sikt når de snur og går ut av huset igjen.

– Vi kan øve mye lenger når vi bruker den vifta, forklarer Landsem.

Powered by Labrador CMS