Offisiell åpning av oppgradert brannstasjon i Rindal:

Varabrannsjef Steinar Landsem og brannsjef Tor Arne Moen holder "snora", og Nils Heggem er tilskuer, mens Jørgen Holte hjelper ordfører Vibeke Langli å holde saksa. Brannvesenets saks er betydelig tyngre enn den typen man vanligvis bruker ved snorklipping.

Ordføreren fikk hjelp med å klippe "snora"

Torsdag ble den nyoppussa og oppgraderte brannstasjonen i Rindal offisielt åpna, og det med ei kraftigere "snor" og saks enn det som er vanlig ved slike anledninger.

Publisert Sist oppdatert

Det er ei god stund siden den "nye" brannstasjonen i Rindal sto ferdig, men den offisielle åpninga har vært utsatt på grunn av korona-pandemien. Nå er åpninga endelig gjennomført, på uhøytidelig vis, med representanter fra brannvesenet, kommunen og noen få gjester til stede.

Nødvendig oppgradering

Brannstasjonen i Rindal trengte, i likhet med mange andre brannstasjoner i landet, en oppgradering etter pålegg fra Arbeidstilsynet. Dette skyldtes blant annet økt fokus på kreftfare og skadelige stoffer i forbindelse med røyk og sot. Kommunestyret i Rindal bevilget 6 millioner kroner til ombygging og oppussing av brannstasjonen allerede i 2019.

Nå er den "nye" brannstasjonen altså ferdig oppgradert, med klare grenser mellom ren og skitten sone. Feierens bil har fått egen garasje, og ei vaskemaskin har kommet på plass, slik at brann- og feiervesenets arbeidsklær og uniformer kan vaskes på stedet. Det har også blitt bygget damegarderobe, noe som er helt nødvendig etter dagens krav. Selv om brannvesenet i Rindal består av bare menn, så er det i alle fall ikke manglende garderobefasiliteter som står i veien for at kvinner kan søke neste gang det blir ei ledig stilling.

Gjestene ved åpninga fikk ei omvisning i bygget.
Nå kan feieren og brannfolka vaske arbeidsklærne sine sjøl.
Den nye damegarderoben. Ingen av de tilstedeværende ved åpninga ville ta ansvar for fargevalget.
Snorklipping med ny vri.
Raskt og effektivt.

Fornøyd med bygget

Brannstasjonen i Rindal er fortsatt i samme bygg som før, og nå med flere rom og mer innhold, så det er ikke veldig god plass. Men bortsett fra det er brannvesenet svært godt fornøyd med resultatet.

– Det har blitt et funksjonelt og bra bygg, sier brannsjef Tor Arne Moen.

Brannsjefen påpeker at brannvesenet blir stadig mer viktig, ettersom annen lokal beredskap, ambulanse og politi, har blitt bygget gradvis ned de siste åra. Det lokale brannvesenet er utstyrt med hjertestarter og oksygen, og bidrar selvsagt så godt de kan i de situasjonene som måtte oppstå.

Brannsjef Tor Arne Moen forsyner seg med kake.

Ombyggingen av brannstasjonen er utført av B&B Entreprenør, som har hatt med seg flere lokale håndverksbedrifter, som El-Co, Rørservice og Tørset Malerservice.

Brannvesenet i Rindal har nylig fått en ny tankbil, en tidligere melkebil fra RBL. Tankbilen ble tatt i bruk under skogbrannene i august, da Rindal brannvesen fikk det travelt med fem utrykninger på sju dager. Selve brannbilen skal også snart skiftes ut.

Rindal brannvesen sin nye tankbil foran brannstasjonen.
Powered by Labrador CMS