Kanskje kjenner du noen som trenger en fin oppmerksomhet for tiden?
Kanskje kjenner du noen som trenger en fin oppmerksomhet for tiden?

Trippel dose lykke i dag, men kanskje ikke for alle?

Morsdag, valentinesdag og fastelaven på en gang – en skikkelig høydare for mange, men også en dag der mange kjenner på vanskelige tanker.

Publisert

Hvis du er en av dem som scroller gjennom sosiale medier i dag og synes det er en litt kjip dag, så vit at du ikke er alene. Min oppfordring til deg er å legge fra deg mobilen og kom deg ut i sola en tur, og ta gjerne kontakt med noen om du har behov for å snakke!

På morsdagen feirer vi mor, men jeg vil sende en tanke til dere som ikke lenger har en mor i livet, enten det er på grunn av dødsfall eller at man rett og slett ikke har kontakt lenger. Noen har et sterkt ønske om å bli mor, men det har bare ikke blitt sånn. For noen mødre kan det være ekstra vanskelig fordi man har mistet et av sine barn, og dagen i dag blir enda en påminnelse om den vonde sorgen.

Valentinesdagen er blitt «kjærestedagen» der vi kappes om å vise verden at vi har det flott sammen, og det deles bilder av roser, sjokolade og et glansbilde av et forhold. Husk at alle har sine utfordringer, selv om vi ikke ser dem på sosiale medier, og husk at du ikke blir definert av om du har kjæreste eller ikke. Bruk dagen på å vise de du er glad i at du bryr deg, kjæreste eller ei!

Under pandemien som pågår, har mange unge fått et vanskelig forhold til mat. Når alt er utenfor ens egen kontroll, tyr flere til å kontrollere matinntaket. Nå varsles det om økende behov for hjelp med spisefortstyrrelser blant unge, og for mange vil matbilder slik vi får på fastelavn kunne være en trigger. Det er lov, og nødvendig at du skjermer deg selv fra det som påvirker deg negativt, og at du spør om hjelp.

Ikke vær redd for å be om hjelp hvis tankene og bekymringene blir for mange.

Mental helse Hjelpetelefon 116 123

Kirkens SOS krisetelefon 22400040

Alarmtelefon for barn og unge 116111

Rustelefonen 08588

Pårørendesenteret 90904848