Surnadal Arbeiderparti og Surnadal Senterparti går i forhandlinger

Anett Ranes og Hugo Pedersen tror at de vil klare å samarbeide godt som ordfører og varaordfører.

Enige om intensjonsavtale

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld inngikk Surnadal Senterparti og Surnadal Arbeiderparti en intensjonsavtale, som blir grunnlag for videre forhandlinger mellom partiene. Avtalen legger til grunn at Hugo Pedersen fra Senterpartiet blir ordfører og Annett Ranes fra Arbeiderpartiet blir varaordfører i Surnadal i kommende kommunestyreperiode.

Denne løsningen forutsetter at de kommende forhandlingene fører fram til en avtale som blir godkjent i begge partiapparatene, men det er nok all grunn til å tro at løsningen med valget av ordfører og varaordfører går igjennom. Forhandlingsutvalgene i de to partiene har hatt flere samtaler i dagene etter valget, og stemningen har vært god hele veien, forteller representantene.

Godt samtaleklima og gjensidig tillit

Silje Beate Holten, som representerer Senterpartiet, sier at forhandlingsutvalgene vi ta en liten pause i helga, og så tar de fatt på forhandlingene, slik at de blir ferdige i god tid før det konstituerende kommunestyremøtet.

Helge Røv, som representerer Arbeiderpartet, sier at kjemien og samtaleklimaet har vært godt, og at partene føler gjensidig tillit, slik at det er sannsynlig at det vil bli enige når de setter seg ved forhandlingsbordet. De andre representantene sier seg også enige i dette.

Takker velgerne og støttespillerne

Hugo Pedersen sier at han er glad og lettet over at partene er enige. Han synes at de to forhandlingsutvalgene har hatt gode og reale samtaler, og at det er greit at de nå lander på en løsning.

– Etter at valgresultatet var klart så skjønte jeg at det kom til å bli noen runder. Noen av oss er jo nødt til å samarbeide, og jeg er glad for at vi har kommet hit, sier han, og fortsetter:

– Jeg vil gjerne takke alle velgere og støttespillere. Og hvis vi skal se litt humor i det så kan det jo hende at noen liker at jeg skal bli ordfører også... Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene!

To stemmers forskjell

Pedersen får spørsmål om de to stemmene som skilte Høyre og Senterpartiet, om hvor viktige disse stemmene var. Han svarer at de to stemmene var veldig viktige for Senterpartiet.

– Det er nå slik at de to stemmene gir oss det åttende mandatet. Det er jo dette demokratiske systemet vi har, så vi kan ikke fire på det. Det kunne også ha vært bare en stemme. Det er demokrati i praksis, sier han.

Skal ikke være enige om alt

Partienes representanter får også spørsmål om de har begynt å diskutere saker, som eiendomsskatt osv. Hugo Pedersen svarer at det har de ikke gjort enda. Det er naturlig at de ikke er enige om alt, men de tar det som ei utfording å komme til enighet, og styre Surnadal kommune på best mulig måte for alle innbyggerne.

– Det tror jeg vi skal klare. Vi må gi og ta litt, sier han.

Ei dame og en mann som  står ved siden av hverandre og smiler.
Annett Ranes og Hugo Pedersen vil samarbeide i politikken, men de er enige om at de ikke kommer til å være enige om alt.

Annett Ranes skyter inn at dette er to partier som skal samarbeide, det er ikke to partier som slår seg sammen. Det skal de ha respekt for.

– Vi har vært ryddige, i forhold til at vi har hatt disse sonderingssamtalene og noen avklaringer oss imellom, som nå har ført fram til at vi tror vi kan få en god felles plattform videre, sier hun.

Kan gjøre arbeidet mer interessant

Partene rundt bordet er einge om at diskusjoner og meningsutvekslinger kan være sunt, og gjøre det politiske arbeidet mer interessant. Det kan faktisk føre til enda bedre løsninger.

Helge Røv føyer til at klimaet har vært rolig og behagelig mellom partiene i kommunestyret tidligere også, særlig i den siste perioden. Det har vært positivt og fruktbart, selv om det har vært uenighet. Selvsagt kan det smelle en gang i blant, men det må det være rom for, synes han.

Powered by Labrador CMS