Åtte mennesker. En av damene holder en konvolutt.
Går sammen om felles konvolutt. Gunhild Eidsli fra Surnadal kommune, Håvard Fiske (førstekandidat Rødt), Trond Håskjold (andrekandidat Høyre), Kjell Larsen (andrekandidat MDG), Karina Kalvik (leder og førstekandidat i SV), Nils Petter Tonning (leder og førstekandidat i FrP), Annett Ranes (førstekandidat i Ap) og Silje Beate Holten (leder og andrekandidat i Sp).

Surnadal med felles valgkonvolutt

Publisert

Alle partiene som stiller til kommunevalget møttes torsdag kveld i kommunestyresalen for på pakke 3000 konvolutter med valginformasjon som skal kjøres ut til alle husstandene i Surnadal. Målet er å få økt valgdeltakelsen.

Helt nytt for året

Dette er et samarbeid mellom kommunen og partiene som stiller til kommunevalget.

Silje Beate Holten og Sp kom med idéen om å endre rutinene. Tidligere har alle partiene - store som små - sittet og gjort samme jobben og kjørt hver sin bil rundt med valginformasjon før kommunevalget. Nå ville de samles og putte alle brosjyrer og stemmesedler i én og samme konvolutt hvor det blir kjørt bare én gang til hver postkasse. Sp inviterte til fellesmøte, og de andre partiene var positive og ble med.

Når man får alle brosjyrene samtidig, blir det lettere å sammenligne og å ta stilling til hvem man vil stemme på. I tillegg har kommunen laget sin egen brosjyre som ligger i samme konvolutt. Der står mye som er kjekt å vite om valget, som hvor man kan forhåndsstemme, valglokalet og tidspunkt.

Dette er mindre arbeid, bra for klimaet og miljøet.

-Ved å få ut all informasjon samtidig blir det enklere for velgeren, vi sparer arbeid og det er miljøvennlig, smiler Holten.

Snart i postkassen

Det er omkring 2.500 husstander i Surnadal, og konvoluttene blir kjørt ut allerede i dag t.o.m. mandag. I stedet for at alle partiene skal kjøre ut hver sin konvolutt, kommer nå alt i én felles konvolutt.

De beklager på forhånd i tilfelle menneskelig svikt. Om noen av ulike årsaker ikke får konvolutten eller om det mangler noe, kan man hente seg ny konvolutt på kommunehuset eller kulturhuset.

Valgtorg

Politikerne synes det er morsommere å gjøre det sammen, og så har det resultert til flere artige arrangement i tillegg. Fellesmøtet utviklet seg til fellesarrangement som valgtorg og felles valgvake.

De dannet en arrangementskomitéen for valgtorg, og lørdag 19. august inviteres det til arrangementet på kulturhusplassen. Om det blir uvær, blir det flyttet til inn i foajéen.

Arrangementet starter klokka 11.30 med stand, og klokka 12.00 går konkurransen "Partikampen" av stabelen.

-Det blir spennende å se hvem som vinner. Og så blir det spennende å se om det er de samme som vinner valget, ler de.

Politikerne ønsker å skape engasjement, og å gjøre politikk litt artig.

Det at alle partiene stiller til stand samtidig, gjør det lettere å velge for velgerne. Politikerne stiller mannsterk, og håper folk vil komme å snakke med dem.

Mer info kommer angående valgtorg.

Mennesker som pakker.
God stemning under pakkingen torsdag kveld.
Tre ungdommer.
Politisk engasjert ungdom. Knut Arne Fiske Pedersen (23) står på liste for Sp, mens Anne Eidsli Rodal og Emily Stangvik (begge 19 år) står på liste for Ap.
Tre damer
Komitéen for valgtorg består av Silje Beate Holten, Annett Ranes og Karina Kalvik som ønsker større engasjement og å gjøre politikk litt artig.Powered by Labrador CMS