Todalsfjordprosjektet:

Fylkestinget i Møre og Romsdal vedtok tirsdag Svinvik-alternativet som konsept for ferjefri kryssing av Todalsfjorden, med kort tunnel fra Lykkja til Rakaneset og bru over til Svinvik.

Fylkestinget vedtok Svinvik-alternativet

Publisert Sist oppdatert

Mandag til onsdag denne uken avholdes det siste Fylkestingmøtet før sommeren. På agendaen sto endelig vedtak av alternativ for ferjefri kryssing av Todalsfjorden. Med 45 mot to stemmer vedtok Fylkestinget Svinvik-alternativet – i tråd med vedtak både i Surnadal og Sunndal.

– Jeg vet imidlertid at selskapet Todalsfjordprosjektet AS ønsker å ha en joker i ermet dersom en skulle se at prisene går til himmels. Nå stiger prisene med over 22 % på alle kontrakter, uansett hva det dreier seg om, sa Frank Sve (Frp).

Sves joker i ermet er alternativet med flytebrygge lenger inn i fjorden. Han la frem et oversendingsforslag om at dette alternativet blir tatt med videre i tilfelle kostnadene på Svinvik-alternativet løper løpsk.

Bernt Venås, som sitter i kommunestyret i Surnadal for Senterpartiet, sitter også i fylkestinget, men der som uavhengig. Han slo fast at løsningen med flytebrygge kan stanses av både Sunndal og Surnadal som har reguleringsrett.

– Spesielt Sunndal har gitt et veldig klart signal om at det ikke er aktuelt med noen vei gjennom Ålvundfjorden for å løse fjordkryssingen, sa han.

Tidligere Surnadals-ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) mente at noen annen løsning enn Svinvik-alternativet ville være i strid med lokaldemokratiet. – Mange i begge kommuner har kastet seg rundt [for å høre folkeopinionen] og det har kommet klare svar om at begge kommuner fortsatt ønsker alternativ med bru over fjorden og kort tunnel, sa Nyheim.

– Et signal til dem som skal jobbe videre med dette: Ta hele tiden med at det må være øvre trasé forbi Nordvik, sa hun også og ønsket lykke til.

Fylkeskommunedirektørens innstilling, som også ble behandlet av ekstraordinære kommunestyremøter i Sunndal og Surnadal på slutten av mai, gikk altså ut på å gå videre med undersjøisk tunnel.

Men da tiden var kommet for votering i saken så lyttet de aller fleste i fylkestinget til kommunestyrene og vedtok altså med 45 mot to stemmer Svinvik-alternativet med bru og kort tunnel.

Til slutt ble det også stemt over forslaget fra Frank Sve, med en liten modifisering om at Todalsfjordprosjektet AS og ikke Fylkeskommunen etter behov kan utrede flytebru. Forslaget ble vedtatt med 36 mot 11 stemmer.

Powered by Labrador CMS