Politiet melder:

Teknisk kontroll av kjøretøy og utdeling av refleksvester

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 27. oktober var politiet i Surnadal med på en stor kontroll av kjøretøy i Surnadal, sammen med Statens vegvesen. Kontrollen hadde hovedfokus på ulovlig ombygging og trimming av mopeder og lette motorsykler, og var derfor lokalisert nær videregående skole ved skoleslutt.

Statens vegvesen var representert med to kontrollører fra Utekontroll tunge kjøretøy og tre kontrollører fra Kjøretøy lette.

Det ble først foretatt en kontroll av både tunge og lette kjøretøy på Nordmarka fra kl. 10:00 til kl. 11:45.

Så var det kontroll av lette kjøretøy ved Surnadal videregående skole fra kl. 13:30 til 15:00.

Videre tok Statens vegvesen oppstilling på Øravegen ved Circle K og observerte kjøretøy med kikkert, mens politiet patruljerte rundt og stoppet kjøretøy som man ønsket å kontrollere.

Resultatet av kontrollen ble slik:

20 kontrollsedler med tekniske mangler
2 avskiltinger, 1 trimmet moped, en bil med manglende PKK (EU kontroll)
1 gebyr for feilmontert kjennemerke
3 bruksforbud for tekniske mangler
1 gebyr for manglende bruk av bilbelte
1 gebyr for ikke medbrakt førerkort
1 gebyr for ikke medbrakt vognkort

På siste kontrollplass var 157 kjøretøy observert i kikkert. Det var også noen mopeder som ble testet for hastighet hvor alt var i orden. Disse ble det ikke skrevet rapport på.

Ellers melder politiet i Surnadal at de har vært rundt på barneskolene den siste tida og delt ut refleksvester til elevene i 1. og 5. trinn. Politiet har prata litt med elevene om trafikksikkerhet og viktigheten av å bruke refleks i den mørke årstida. Dette er et tiltak som både politiet og skoleelevene setter pris på.

Powered by Labrador CMS