LESERINNLEGG:

Håkon Fredriksen, prosjektleder Bygdevekst i Rindal kommune.

Busspriser til besvær!

Publisert Sist oppdatert

Rindal ønsker å bli innlemmet i samme prisregime som resten av Trøndelag (trøndelagstakst). 

I 2019 byttet Rindal kommune fylke fra Møre og Romsdal til Trøndelag. Året etter slo gamle Halsa kommune seg sammen med Hemne kommune og ble til Heim kommune, også de i Trøndelag.

Bussforbindelsen mellom Møre og Trøndelag er betjent av Fram (Møre og Romsdal sitt svar på AtB). Frem til 01.11.23 fungerte dette greit, men høsten 2023 bestemte fylkespolitikerne på møre at de skulle endre prisstruktur på bussrutene sine.

Ny prisstruktur førte til at en bussbillett fra Rindal – Orkanger på kr 218,- (en vei). En bussbillett fra Rindal – Volda koster kr 184,- (6 timer inkl. 3 ferger)!

Rindal – Trondheim koster kr 275,- (1,5 time og 10 mil).

Dette trodde vi i Rindal at Trøndelag fylkeskommune skulle være interessert i å ordne opp i. 

Fylkespolitikerne ville utrede saken, og i mars vedtok et enstemmig fylkesting at alle kommuner i Trøndelag skulle inn i samme prisstruktur. Prisjusteringen kunne ikke gjennomføres med en gang, men i juni når man skulle justere budsjett.

Til vår store overraskelse foreslår administrasjonen i fylkeskommunen at prisforskjellen skal opprettholdes til tross for enstemmig vedtak i fylkestinget i mars, og at det er 5,5 år siden Rindal ble en del av Trøndelag. I saksframlegget til fylkestinget problematiseres det rundt at om flere rindalinger begynner å ta buss blir det dyrere for Trøndelag fylkeskommune…

Er det andre områder i Trøndelag det er et problem om bruken av kollektivtrafikk øker, eller er dette forbeholdt Rindal og gamle Halsa kommune?

Vi håper nok en gang POLITIKERNE tar ansvar og gjennomfører lik prisstruktur i hele fylket. Hvorfor administrasjon ikke ønsker lik prisstruktur for innbyggerne i eget fylke kan man bare spekulere i.

Avgjørelsen kommer i fylkestingsmøtet på Frøya 12. og 13. juni i sak 70/24 - Tertialrapport per 30.04.2024

Saksframlegg:

Tertialrapport per 30.04.2024 (360online.com)

Video av møtet:

Direktesending av møter - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)

Håkon Fredriksen
Prosjektleder bygdevekst
Rindal kommune

Powered by Labrador CMS