LESERINNLEGG:

Gode grunner for å stemme Arbeiderpartiet

Kommunevalget for 2023 nærmer seg, og vår «Kick-off» på valgkampen vil være under torgdagen 8. juli. Da vil du finne både oss og de andre kandidatene fra Arbeiderpartiet på stand, og hvor vi gladelig deler vårt valgprogram og diskuterer kjernesaker. Vi vil også lytte til deg som innbygger for å forstå hvilke behov og ønsker du har for at du skal trives med Rindal som bosted.

Hvorfor skal dere stemme Arbeiderpartiet ved kommunevalget 11. september?

Vi har en godt sammensatt kandidatliste med god balanse mellom kjønn og alder, og kandidater med forskjellig erfaring som kan representere befolkningen i Rindal på en god måte.

Vi har et godt valgprogram som setter et tidsriktig og relevant fokus på nødvendige tiltak i Rindal.

Tre kjerneverdier står sentralt hos Arbeiderpartiet for kommende periode.

● Oppvekst og utdanning

● Arbeid

● Helse og eldre

Dette vil vi i Rindal Arbeiderparti også følge opp, og innenfor disse kjerneområdene vil vi jobbe for å få gjennomført følgende tiltak:

Arbeid:

Vi vil stimulere næringsutviklingen gjennom å beholde og stimulere eksisterende landbruk, næring og arbeidsplasser. Vi vil gjøre det lettere å etablere næring gjennom å være løsningsorienterte og hjelpe unge til å etablere næring. Vi vil sørge for at Rindal utviklingsfond blir brukt til å nå målene om å skape verdier og øke sysselsetting, samt sikre inntektene i fondet. Videre vil vi gjøre Brønstadøyan klart for at industrien skal kunne etablere seg. Vi vil videreutvikle hytte som næring, og sist, men ikke minst vil vi ha en økt og tydeligere markedsføringsstrategi av bygda vår.

Helse og eldre:

Vi ønsker en tidsriktig tjenesteutvikling som dekker kommunens behov gjennom å sørge for tidsriktige og praktiske tjenester som bidrar til en trygg og god alderdom. Vi vil videreføre og utvikle bruk av velferdsteknologi. Vi vil videreføre dagtilbud og tilbud om avlastning og arbeide for en lokal offentlig tannhelsetjeneste.

Oppvekst og utdanning:

Vi vil satse på barn og unge, blant annet ved å ha full barnehagedekning i kommunen. Vi vil videreføre miljøveilederstillingen i skolen etter prosjektperiodens utløp. Vi vil stimulere til fortsatt tett samarbeid mellom skole og næringsliv og vi vil innføre gratis halleie for ungdom

Utover de tre kjerneverdiene ønsker Rindal Arbeiderparti å satse på følgende områder:

Bolyst

Vi vil stimulere til å opprettholde og øke bosetning gjennom at nye boliger fritas for eiendomsskatt i fem år. Vi ønsker attraktive boligfelt, med flere rimelige utleieboliger, i varierte størrelser, tilpasset ulike aldersgrupper. Vi vil integrere og inkludere flyktninger på en god måte, og vi ønsker en finansieringspakke for å hjelpe unge inn på boligmarkedet.

Miljø og samferdsel

Vi vil prioritere opprusting og vedlikehold av FV65, og trykke på for bygging av gangvei på strekningen Bolme – Sagagrenda. Vi vil også arbeide for et bedre og mer prisgunstig kollektivtilbud.

Bygda vår

Vi vil satse på bygda vår. Vi vil sikre varierte kulturaktiviteter, og støtte organisasjons- og idrettslivet. Videre vil vi utvikle friluftsliv og rekreasjon, legge til rette for naturopplevelser og stimulerer til god folkehelse. Vi vil inkludere hyttefolket og utvikle informasjonstilbudet til turister og vi vil ha et levende sentrum. Vi skal bruke hele bygda – bygda skal være for alle – tid til å leve.

Bygdevekstprosjektet er viktig for Rindal. Skal man få hele befolkningen med er det også viktig med forankring i politikken. Dette er et viktig prosjekt som alle må føle eierskap til. Vi i Arbeiderpartiet ser frem til å kunne bidra i arbeidet fremover, og vi vil sørge for at dette prosjektet har bred forankring i hele organisasjonen og politiske organ og partier.

Flere av våre viktige saker i valgprogrammet er knyttet til tiltak for barn og unge. Trivsel og lyst til å fortsette å bo i bygda som voksen starter allerede i ung alder. Attraktive botilbud for alle aldersgrupper, godt samarbeid mellom skole og næringsliv, samt et attraktivt og levende sentrum er alle tiltak for å både beholde ungdom og unge voksne, for å nevne noen. Dette vil også bidra til å rekruttere nye innbyggere, men for oss er det like viktig å beholde de som vokser opp her.

Vi vil med dette også takke for alle gode innspill vi har fått i forbindelse med vårt valgprogram. Vi har hatt trivelige samtaler blant annet med privatpersoner, næringsliv og småbarnsfamilier. Vi vil oppfordre alle til å benytte seg av stemmeretten. Kom innom oss på stand da vel!

Hilsen

Line Flåtten, ordførerkandidat

Lene Steinshamn Fredriksen, partileder

Powered by Labrador CMS