Gro Baar, Anna Bøe Elshaug, Elin Landsem, Siv Helen Mikkelsen, Oda Solem og Kirsti Barbo Landsem jobber på frisørsalongen i Rindal sentrum.
Gro Baar, Anna Bøe Elshaug, Elin Landsem, Siv Helen Mikkelsen, Oda Solem og Kirsti Barbo Landsem jobber på frisørsalongen i Rindal sentrum.

Over 10 år med salong på Kompaniet

For snart 11 år siden dannet tre frisører fra Rindal et AS og starta felles frisørsalong i det historiske bygget Kompaniet i Rindal sentrum. Nå har virksomheten vokst fra tre til seks arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

Kirsti Barbo Landsem forteller at det begynte med at hun selv, Anna Bøe Elshaug og Elin Landsem jobba som frisører i Surnadal. Alle tre ønska seg kortere arbeidsvei, og da Kirsti hørte rykter om at de daværende eierne av Kompaniet vurderte å leie ut kafélokalene tok hun kontakt. Eierne var positive, og kaféen ble gjort om til frisørsalong. Det viste seg å være en god avgjørelse. Kompaniet ligger sentralt plassert i Rindal sentrum, så det er lett tilgjengelig for kundene, og ikke minst er det god plass inne i salongen. Huset skifta eier for noen år siden, men leieavtalen fortsetter og frisørsalongen består.

Oda Solem kom gradvis inn i bedriften, først som utplassering, senere som lærling, og så som fast ansatt. For tre år siden la Gro Baar ned sin egen salong, og ble ansatt og medeier i Kompaniet Frisør. Siv Helen Mikkelsen ble ansatt for snart ett år siden. Dermed er arbeidsstokken fordoblet i løpet av de siste åra.

Oda og Siv bak disken.
Oda og Siv bak disken.

Ikke bare klipp

I tillegg til vanlig klipp og hårbehandling utfører frisørene vippeløft og farging av vipper og øyenbryn. De tar hull i ørene, og også piercing i nesen, om ønskelig.

Salongen selger alt av hårprodukter, en del negleprodukter, hudkrem, hånd- og fotkrem, og øredobber.

Hårprodukter i alle varianter.
Hårprodukter i alle varianter.
Gavetips?
Gavetips?
Negleprodukter, øredobber, hånd- og fotkrem.
Negleprodukter, øredobber, hånd- og fotkrem.

God plass

Salongen kom seg greit igjennom koronatida. Den dagen de åpent igjen, etter den obligatoriske stengingen i seks uker, ringte telefonen i ett strekk i flere timer. De hadde heldigvis forutsett at det ble stor pågang, så en person var beskjeftiget med å ta telefonen den dagen, forteller de.

Under pandemien var det en fordel at de har så god plass i lokalene, det var nok av avstand mellom stolene i utgangspunktet, så de slapp å jobbe på skift. Det første året va det heller ikke noen smitte i Rindal, og dermed ikke noen stor dramatikk. Men mye spriting og vasking har det vært.

Fine lokaler med mye lys og god plass.
Fine lokaler med mye lys og god plass.

Drop-in på mandager - og noen andre dager

Noen av de seks ansatte jobber deltid, men det er som oftest 3-4 frisører på jobb når salongen er åpen. Det er fast drop-in for gutter og menn hele dagen på mandager, men det er ofte en ledig time her og der ellers også, så det er bare å stikke innom og spørre. Noen ganger settes det ut et skilt om at det er ledig time, men ikke alltid.

Salongen har kveldsåpent på tirsdager og torsdager. Det er ikke alle klar over, har de inntrykk av.

Har egen parkeringsplass

Mange kunder har vært i tvil om de har lov til å parkere rett utenfor salongen, men plassen ved Kompaniet-bygget mot Dalavåen er parkeringsplass for frisørsalongen, så det er helt greit å parkere der. Ellers er det jo også mange andre mulige parkeringsplasser i Rindal sentrum.

ANNONSE:

ÅPNINGSTIDER:

Mandag 09:00–17:00 (Drop-in for gutter og menn)
Tirsdag 09:00–19:00
Onsdag 09:00–17.00/19:00
Torsdag 09:00–19:00
Fredag 09:00–17:00

Powered by Labrador CMS