Ine, Guri, Frida og Uma gleder seg til å jobbe som kioskdrivere.
Ine, Guri, Frida og Uma gleder seg til å jobbe som kioskdrivere.

Tjønnakiosken åpnet tidlig

I år er det fire jenter som skal dele på oppgaven med å drive kiosken ved Igltjønna i Rindal. Med strålende sol og varme tidlig i juni strømmer allerede folk til badeplassen, så jentene valgte å åpne kiosken tidligere enn vanlig denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Det er Ine, Guri, Frida og Uma som skal drive kiosken i sommer, og de gleder seg. De ser for seg en roligere sommer og mindre reising enn vanlig i år også, så det kan være greit å ha noe å gjøre. Og Igltjønna er ikke den verste plassen å oppholde seg når det er fint vær.

Jentene og foreldrene deres har kasta seg rundt og åpna kiosken tidligere enn vanlig, for badesesongen har allerede begynt. Fredag etter skoletid åpna de, og da Trollheimsporten var på besøk hadde det allerede vært flere kunder innom.

Det blir mest sannsynlig ikke faste åpningstider i kiosken. Jentene ser for seg å holde åpnet når det er fint vær og folk på badeplassen. De vil snart lage ei åpen facebookside hvor de vil legge ut informasjon, blant annet om når det blir åpent.

De tar imot betaling med VIPPS eller kontant, og prisene er enkle:

Det er Rindal Vel som har ansvaret for badeplassen ved Igltjønna, inkludert Tjønnakiosken. Tilbudet med åpen kiosk er det mange som setter stor pris på. Velforeninga tar seg derfor av faste utgifter tilknytta kiosken, slik at de unge driverne kan få litt lønn av overskuddet av salget.

En del av avtalen er at jentene også tar ansvar for å holde litt orden på badeplassen når de er der.

Alle ønsker at badeplassen ved Tjønna skal være ryddig og fin. Vi oppfordrer alle som oppholder seg her til å rydde opp alt etter seg og forlate plassen like fin som den var da de kom.