Rindal IL håndball

Rindals 3. divisjons damelag 2022-2023. Øverst f.v.: Maren Mikkelsen Karlsen, Berit Hauge Aakvik, Anja Søyseth, Marit Ustad Hove, Vanja Mossefinn, Guro Søyseth, Gro Anita Bolme, Frøya Ramstad, Anna Vattøy Solli og Jorunn Kristine Torjul. Nederst f.v.: Nora Bolme Fjerstad, Hanna Sjøland Saksen, Ane Vasskog, Maren Halgunset, Frida Møkkelgård, Line Mogstad og Thea Bolme. Fraværende: Tonje Bjørnås.

Sesongens første damekamp

Publisert Sist oppdatert

Det var mange som gjestet Rindalshuset søndag da bygdas tredjedivisjonslag spilte sesongens første damekamp. Det var et godt bortelag, så det ble en hard kamp. Rindal hang bra med til pausen med stillingen 12-16. Gjestene tok overtaket i andre omgang og kampen endte 18-29.

Lovende Rindals-lag

Etter kampen snakket Trollheimsporten med Rindals assistenttrener Inge Hermann Foss. Han forteller at Rindal har mistet spillere på grunn av flytting til skole, jobb og militæret. Samtidig er det kommet inn nye. I tillegg til rindalinger består sesongens damelag av spillere fra Surnadal og Meldal.

-Vi er ikke 100% samspilte ennå, men det blir, sier Foss.

Han skryter av det veldig gode samholdet i laget, og forteller at de drar godt sammen og blir bedre.

-Det er veldig god stemning og det er veldig god innsats på treningene. Det er virkelig artig.

Lederstaben

Jens Hove er hovedtrener for laget mens Lisbeth Evjen Halgunset er lagleder. Inge Hermann Foss skryter veldig av de to, både av hva de gjør og miljøet de skaper.

Selv er han med som assistenttrener, og er med og støtter opp der det er behov.

- Det er artig å være med. Så lenge de vil ha meg med, vil jeg prøve å bidra, smiler han.

Surnadalskeeper i motstandernes mål

Om søndagens kamp, forteller Foss at det andre laget var mer presis.

-Det var veldig mye god skyting og så har de en god keeper frå Surnadal. Spesielt andre omgang var god.

Ingrun Ranes stod i mål for motstanderlaget. Foss var med å trene henne da hun som 15-åring var med på Rindal og Surnadal sitt samarbeidslag på J16.

-Det var trivelig å møte henne igjen. Ingrun er en blid og motivert dame, og er kommet bra igang.

Foss er en av de som har støttet henne på veien til Kongsvinger hvor hun startet videregående ved Norges toppidrettsgymnas.

-Ingrun har reist fra Kongsvinger til Volda nå. Det vitner om at det står bra til. Hun er fortsatt på videregående og har fremtiden foran seg.

Les mer om Ingrun her.

Mye å bygge på

Han forteller videre at Rindal hadde sjanser, men at det var litt for dårlig skyting og litt for upresist. Han ser absolutt potensialet i laget, og presiserer at de har mye å bygge på.

-Selv om vi var god i forsvar, ble det den forskjellen allikevel. Jeg har god tro på at vi blir bedre.

Den engasjerte assistenttrener synes det er artig å oppleve å møte et lag som er så presis. Da ser de hva de må arbeide med.

-Jeg har alltid sagt at man lærer mest av kampene man taper, der man møter mer motstand. Man må strekke seg litt mer, og ser hva man må øve mer på, smiler den optimistiske assistenttreneren, og avslutter:

-Det skal bli artig å se fremover, hvordan serien setter seg, hvilket nivå man blir på. Det er alltid en spenning.

Powered by Labrador CMS