Ingrun Ranes sammen med de to andre keeperne Hante Hamel og Hilde Søyseth.

Banens beste mot verdens beste lag

Forrige fredag reiste Ingrun Ranes (18 år) til Volda for å starte på damelaget i eliteserien i håndball. Mandag ble hun banens beste da laget spilte treningskamp mot Vipers.

Publisert Sist oppdatert

Ble målvakt ved en tilfeldighet

Ingrun kommer fra Eidet i Surnadal. Da hun startet på håndball var hun først og fremst utespiller, men i tolvårsalderen manglet laget målvakt, så hun valgte å selv fylle rollen så de fikk ha lag i serien. Det viste seg å passe den sprudlende surnadalingen svært bra.

Etter endt grunnskole i 2020 reiste Ingrun til Kongsvinger hvor hun har gått på NTG Kongsvinger Håndball og spilte i 3. divisjon for byens damelag. Ulike sykdommer og skader preget tiden hennes der, men med god tilrettelagt trening og en stor porsjon pågangsmot storspilte hun på kampene. Det gikk ikke Volda Handball hus forbi, og da hun fikk spørsmål om å spille for dem, klarte hun ikke å la sjansen gå forbi, og valgte å flytte fra Kongsvinger til Volda.

Mandag fikk hun kjenne på at valget var riktig. Kampen ble spilt i Volda Campus Arena. Og motstanderlaget var Vipers Kristiansand som vant Champions League i for andre år på rad i 2022. De stilte med spillere i verdensklasse fra flere landslag som Lysa Tchaptchet Defo fra Spania, Silje Katrine Waade, Katrine Lunde og Marta Tomac fra Norge, Jana Knedlikova og Markéta Jeřábková fra det tsjekkiske landslaget og Anna Vyakhireva fra Russland. Nerea Pena Abaurrea fra det spanske landslaget satt på benken. Lagets spillerstall består nemlig av ekstremt gode elitespillere fra hele åtte nasjoner.

Støttende medspillere

Dette er andre treningskampen til Ingrun for Volda. Tidligere spilte de mot 1. divisjonslag fra Charlottenlund og vann overlegent.

– Jeg var nervøs før den første kampen, men i går var jeg i grunnen ikke det. Jeg tenkte at vi har ingenting å tape, sier den ferske Volda-spilleren.

Hun forteller videre at hun ble selvfølgelig litt nervøs da hun fikk beskjed på benken om at hun skulle spille den siste delen av kampen. Men medspiller Hilde Søyseth støttet Ingrun og sa at hun skal "bærre ha se utpå, og ha det gøytt. Ingen forventer at du skal redde noe", siterer hun lagvenninnen.

Beskjeden beste spiller

Nykommeren skryter av de to andre målvaktene på laget - tidligere nevnte Hilde og Hante Hamel fra Nederland.

Hjemmelaget fikk råtøff motstand. Først i kampen stod Hilde i mål. Hennes mor kommer også fra Eidet i Surnadal. Hilde spilte en meget bra kamp med mange gode redninger. Det samme gjorde Hante.

Motspillernes målvakt var selveste Norges landslagsmålvakt Katrine Lunde. Ingrun stod i mål for Volda de 10 siste minuttene av kampen. 10 minutter er ikke lenge, men hun grep muligheten og fikk vise hva hun er god for. Hun reddet minst tre skudd og en straffe med stod jubel fra publikum, lagspiller og de på benken.

– De to andre målvaktene på Volda stod begge veldig godt. Det er gøy å spille bra mot et så bra lag, og gøy å stå mot Katrine Lunde som stod i det andre målet. Hun stod også bra, men hun er jo god, poengterer Ingrun.

Kongsvinger gikk ubeseiret gjennom hele sesongen 21/22. Denne kampen vant Vipers over Volda 35-18. Anna Vyakhireva ble banens beste for Vipers. Men trass tap er dette uten tvil den største seieren Ingrun har vunnet.

Mandagens prestasjon til den unge surnadalsjenta ble belønnet med tittelen banens beste for motstanderlaget til verdens beste lag.

---

For ordens skyld: Journalisten er tante til Ingrun Ranes

Powered by Labrador CMS