Tre damer
Trioen som arrangerte såkvelden. Fra venstre Rønnaug Skjermo, Solveig Haglund og Helene Harper.

Såkveld hos Solveig

Onsdag kveld arrangerte Surnadal Hagelag såkveld hjemme hos Solveig Haglund. Det var fint pyntet med lys og blomster, og duften av nystekt bakst traff med en gang man kom inn i vinterhagen.

Publisert Sist oppdatert

Ved inngangen sto Rønnaug Skjermo, formann i Surnadal hagelag, og delte ut brosjyrer med informasjon om hvordan en kan dyrke planter og grønnsaker selv.

Solveig åpnet kvelden med å mimre litt, og hun leste et dikt om frø. Hun satte stemningen for kvelden med å filosofere litt over hva et frø er.

- Er det en start eller et resultat?

Brosjyrer som man kunne ta med seg hjem.

Alt du trenger å vite før våren

Videre forklarte hun hvordan man sår, om anatomien til et frø, og hvordan man skal få best resultater. Det var stort engasjement og fine diskusjoner rundt bordene, og deling av personlige erfaringer og tips. 

Praten er i gang.

Oppstart av frøbibliotek

Helene Harper fra Surnadal folkebibliotek fortalte at hun planlegger å starte opp et frøbibliotek. Hun har sett slike bibliotek andre plasser, og har tenkt at man burde man hatt i Surnadal også.

Helene vil først kartlegge interessen for et slik frøbibliotek, og hun tenker at de som benytter seg av parsellhagen til Solveig er en god målgruppe.

Dame ved benk
Solveig forteller om jord.

Et frøbibilotek vil være en plass man kan både hente og levere frø. Hagelagsmedlemmene synes det var en meget god ide å ha en plass man kunne levere frø de ikke trenger, slik at de ikke blir kastet. Helene vil også ha bøker stående fremme, som beskriver hvordan man lager og dyrker i sin egen hage.

Såing i praksis

Etter en times tid med diskusjoner, var det på tide med kaffe, te og kaker og kringle som Solveig hadde bakt. Det ble også servert frukt og grønt.

Solveig slo på stortromma og bakte til alle

Etter kaffepausen kunne man få prøvd seg på litt såing. 

Her prøver hagelagsmedlemmene seg på såing i paksis.
Powered by Labrador CMS