Hageland med gratis pizza gir gode resultater:

- Kilometervis med vogner fulle av blomster
Hageland i Surnadal finner stadig på nye sprell, og er ikke redd for å satse litt utenom det vanlige for et gartneri. Fredag bød de på stenovnsbakt pizza til hele bygda, og folk møtte opp i hopetall.
Mat trekker folk
- Mat er et sikkerstikk, da kommer det folk, sier en oppglødd Nina Monsøy ved Hageland i Surnadal.
- I dag har Kjell Arve Vikavoll servert både focaccia, bakt potet og pizza fra bakerovnen vår. Og det er mange som har tatt lunsjen her i dag, kan hun fortelle.
- Selv om noen tydelig bare stopper innom for å få mat, er det også en betydelig økning i antall kunder i butikken, sier en fornøyd markedsføringsansvarlig.
Maidagene pleier å være helt på høyden gjennom salgsåret, og denne fredagen var intet unntak.

- Det har vært voldsomt med folk her i dag, smiler Monsøy.
- Så dere går i pluss selv om dere serverer masse gratis mat?
- Jeg koser meg når det smeller litt
Nina Monsøy, markedsføringsansvarlig
- Det har vært kilometervis med handlevogner fulle av blomster som har rullet ut dørene, så det er det ingen tvil om, sier hun fornøyd.
- Jeg koser meg når det smeller litt, sånn som i dag.
Populære i sosiale medier
Hun kan fortelle at det alltid slippes nye kampanjer på torsdager. Da er det strategisk lurt å invitere på mat dagen etter, så folk får et ekstra påskudd for å ta turen til det innholdsrike hagesenteret.
- Folk kommer hit fra et stort omland, ikke bare fra Surnadal, forteller Monsøy.
Gjennom en aktiv bruk av både facebook og instagram, når de ut til folk i mange landsdeler, legger hun til.


- Vi ser at mange følger oss, og det er et stort antall visninger på videoene våre.
Sammen med kollegaene sprer de informasjon, tips og glede gjennom å dele artige glimt fra hagesenteret. Da er det ekstra artig med så god respons på arrangementene.
- Folk er dyktige til å handle lokalt, det setter vi stor pris på.
Når ballen begynner å rulle
Det var på høsten i fjor, at idéen til julemarked kom. Nina Monsøy tok initiativ og inviterte lokale produsenter til å stille med varer en torsdagskveld i november. Responsen var overveldende.
- Vi fikk mange gode utstillere, både innen mat og håndverk. Og det kom skikkelig mye folk, det var så kjekt, forteller Monsøy.
- Det er har aldri vært så mange kunder i butikken samtidig som da!
Siden den gang har de arrangert påskemarked og hatt flere dager med matservering.
- Det er helt tydelig at mat trekker folk. Derfor har vi egen kaffekrok, med mulighet for å sette seg nedpå med en kaffekopp og noe attåt. På lørdager serverer vi ofte gratis skuffkake, kan hun fortelle. Forrige fredag hadde de invitert bakedamen til å lage bakst i den store bakerovnen.

De ønsker å skape et miljø og fellesskap rundt arrangementene, og bidra til å lage gode samlingspunkt i bygda. Her kan man treffe folk med felles interesser, handle flotte produkter, få gode råd OG få seg noe å spise.
- Det er vinn-vinn for både oss og bygda det, tilføyer Monsøy.
Hun kan avsløre at de allerede er i gang med planleggingen av årets julemarked.
Men før den tid står årets sommersesong for tur. Og damene på Hageland kan fortelle at de har alt som trengs for sesongen.

- Nå er alt klart, og folk trenger ikke være redd for å plante ut lenger, forteller Hubertine.
- Det gjelder bare å greie å bestemme seg, det blir litt valgets kval når vi har så mye fint. Men er skal det være noe for alle!




