Pressemelding Røykvarslerdagen 1. desember:

Vinteren er høysesong for boligbranner – test røykvarsleren 1. desember

I Surnadal, Rindal og Heim kommune har det de siste fem årene vært 22 boligbranner. Røykvarsleren redder liv. Test røykvarslerne og bytt batteri ved behov på Røykvarslerdagen 1. desember.

Røykvarslerdagen er et mangeårig samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Det lokale el tilsyn, brannvesenet og Gjensidige.

- Alle kan bli bedre på å tenke brannsikkerhet. Det viktigste du kan gjøre for brannsikkerheten i hjemmet, er å sjekke at alle røykvarslerne i boligen virker som de skal, og at de kan høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

Alle må ha minst én røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere bør testes jevnlig og hver gang du har vært bortreist over lengre tid. Det klart beste er å ha varslere som er seriekoblet.

- Levende lys, peiskos, bruk av komfyren og mer bruk av elektrisk utstyr utgjør en ekstra risiko i julen, særlig i kombinasjon med inntak av alkohol. Gjør det derfor til en huskeregel å teste røykvarslerne og bytt batteri på Røykvarslerdagen 1. desember.

Torsdag 1. desember vil vi ha stand på Alti Surnadal, Coop Surnadal og i Rindal. Her kan du bli med på quiz og teste dine kunnskaper om brannsikkerhet. Blir du med på quizen kan du vinne reiserøykvarslere.

Det finnes forskjellige typer røykvarslere. Noen har en «test» knapp man kan trykke på for å sjekke om det piper. Andre har et brannalarmanlegg som sier ifra automatisk hvis det trengs batteribytte. Finn ut hvilken type du har hjemme, test røykvarsleren og bytt batteri hvis det er behov for det.

På røykvarslerdagen.no finner du nyttig informasjon om tiltak som bedrer brannsikkerheten.

Har dere noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss:

• Anders Betten, Daglig leder Svorka elsikkerhet, telefon 97 91 22 22 • Hans Christian Hårstad, Brannforebygger ved Surnadal Brann og Feiarvesen, telefon 90 77 77 15

• Gjensidige telefon 46 78 00

Gjensidige, Surnadal Brann og Feiarvesen og Svorka El-sikkerhet.

Powered by Labrador CMS