8. mars markering i Surnadal:

To kvinner sitter ved siden av hverandre og lener hendene på bordet.
Lilly Gunn Nyheim fra Arbeiderpartiet og Inger Johanne Iversen fra Sosialistisk Venstreparti

Kvinnedagen i Surnadal

Publisert

Onsdag 8. mars arrangerer Arbeiderpartiet, SV og Folkeakademiet markering av den internasjonale kvinnedagen. Dette blir arrangert på frivilligsentralen i år slik som i fjor.

Annonse:

Kvinnedagen vil bli markert på frivilligsentralen i Surnadal 8. mars klokken 19.00. Det er ingen inngangsbillett, men det blir salg av lodd og kaffe i løpet av kvelden. Markeringen kommer til å vare i cirka 2 timer.

Dette blir en markering mer enn en kampdag. 8. mars er en internasjonal markering og er like relevant i dag som tidligere, og arrangørene håper at også de yngre i Surnadal vil engasjere seg og være med på markeringen. I 2022 var det rundt 38 stykker som var på frivilligsentralen 8. mars.

Nyheim og Iversen antar at markeringen kommer til å vare et par timer, og det blir kaffepause med loddsalg og quiz med aktuelt tema i løpet av kvelden.

Karsten Mauset vil være der å spille og synge for de som blir med på markeringen av kvinnedagen. Det vil også bli holdt appeller fra både SV sin representant Inger Johanne Iversen, og Else Andresen fra Folkeakademiet.

I år skal ukrainske Alona Vlasova tale om blant annet likestillingskampen i Ukraina før krigen. Alona er 25 år og kommer fra Mariupol, hun kom hit til Surnadal med sine to barn og sin ektemann Ivan.

Powered by Labrador CMS