Annett Ranes fra Hjemmetjenesten og Hilde Staveli Solli ved Surnadal Frivilligsentral er klare med den frivillige ledsagertjenesten.

Klare med ledsagertjenesten

Publisert

Onsdag 1.juni startet Surnadal Frivilligsentral opp ledsagertjenesten. Dette er et lavterskeltilbud for alle i Surnadal kommune, hvor alle som ønsker å ha med seg en person til lege, sykehus, spesialist o.l. kan etterspørre dette hos frivilligsentralen.

Ledsagertjenesten har en arbeidsgruppe bestående av Hilde Staveli Solli som daglig leder ved Frivilligsentralen, Ingunn Mikkelsen som fagutviklingssykepleier ved sykehjemmet, Ingvild Kårvatn som fagutviklingssykepleier ved hjemmetjenesten og Annett Ranes som enhetsleder ved hjemmetjenesten.

– Vi opplever et behov for ledsagere i helsesektoren, men det er ikke nødvendig at disse har helsefaglig kompetanse, forteller Annett Ranes.

Hilde og Annett forklarer at man som ledsager ikke skal ha utgifter på oppdragene, men skal få dekt utgifter til mat og drikke av den personen de følger.

– Vi har allerede noen frivillige på plass, men vi ønsker oss flere, sier de to.

– Surnadal er en kommune med høy organisasjonsgrad. Det er mange innbyggere som er medlemmer i forskjellige lag og organisasjoner, og det viser godt engasjement, smiler Annett.

Du finner mer informasjon ledsagertjenesten på hjemmesiden deres, surnadal.frivilligsentral.no.
Du kan også kontakte Surnadal Frivilligsentral ved Hilde Staveli Solli på telefon 97112427

Powered by Labrador CMS