8 personer med en gavesjekk
Glade gavegivere og -mottakere. Rådgiver ved Sunndal sparebank avdeling Surnadal og leder for forsikring og avdelingsbanksjef ved samme avdeling sammen med kveldens representanter fra styret for Surnadal demensforening og helselag. Fra venstre ser vi Mette Helen Strand Mikkelsen, Åse Rendal Holten, Lilly Gunn Nyheim, Mary-Ann Foldnes Fiske, Eva Heggset, Bente Mogstad, Liv Botten og Steinar Aasbø.

Hjertemarsj med gave­overrekkelse

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld hadde Surnadal demensforening og helselag sin årlige Hjertemarsj. Det var god temperatur den fine junikvelden, og det var mange som gjestet Kavlvegen og deltok på quiz og koset seg utenfor gapahuken.

Sunndal sparebank avdeling Surnadal benyttet anledningen til å overrekke en pengegave til arrangørene, som skal hjelpe dem å lettere få gjennomført andre arrangement fremover, uten forbehold om været.

For store og små

Mandag kveld ble Surnadal demensforening og helselag sin årlige Hjertemarsj arrangert med quiz, kaker, frukt, saft og kaffe, denne gang på Kavlvegen på Eidet i Surnadal.

Da Trollheimsporten ankom parkeringsplassen, ble den utsendte møtt av en blid dame som forklarte om quizen som de hadde fått fra nasjonalforeningen. Spørsmålene hang oppe på trær og andre plasser rundt stiene som fører til gapahuken.

Mange mennesker foran en gapahuk i skogen.
Trivelig prat utenfor gapahuken.

Ved gapahuken var det omkring 25 mennesker med arrangører og gjester som koste seg med kaffe og kaker. Samtalen gikk mellom de oppmøtte, stemningen var god og latteren satt løst. Noen i styret til Surnadal demensforening og helselag satt og rettet de allerede innkomne svarene til quizen.

Tre smilende damer som sitter ved et bord og retter svar på quiz.
Her sjekkes det hvor mange riktige svar deltakerne av quizen hadde fått. Fra venstre Eva Heggset, Bente Mogstad og Liv Botten.

Samtidig var det mange som var ute på stien og grublet på spørsmål om blant annet hvor mange tangenter det er på et piano, hva som er verdens største landdyr, bokstavplassering på et tastatur, barnesang og barnas nyhetssending på NRK.

Om litt var det ankommet 15 personer til på plattingen ved den lille tjerna. Små og store koste seg, og aldersspriket var stort. Yngstemann var bare to år gammel.

En blid liten gutt og en hund sitter på en planke.
Even Solem Landsem (2 år) spiser eple og tar seg en velfortjent pause sammen med pomeranianen Alma på seks år.

Premier til alle

Det ble premieutdeling til alle som hadde levert inn svar. Premiene var sponset av Sunndal sparebank avdeling Surnadal og Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Åse Anita Mogstad sikret seg toppgevinsten med full score på quizen.

Overrekkelse av premie. To damer av de som arrangerte og vinneren.
Åse Anita Mogstad vant førstepremien på quizen under Hjertemarsjen.

Pengegave

Etter premieutdelingen kom leder for forsikring og avdelingsbanksjef i Sunndal sparebank avdeling Surnadal, Steinar Aasbø, med en pengegave til arrangøren. Banken deler ut gaver til allmennyttige formål, hvor styret i banken tildeler ut i fra en søknadsprosess.

Pengegaven skal gå til større partytelt og varmeovn. Surnadal demensforening og helselag har fått avlyst mange arrangementer pga dårlig vær. Sammen med Surnadal sjukeheim søkte de Sunndal sparebank avdeling Surnadal om 15.000 kroner i støtte til felles glede og nytte.

Trollheimsporten tar en prat med Aasbø.

Han forteller at visjonen til banken er å realisere drømmer, og forklarer at i deres avdeling i Surnadal jobber han sammen med tre sambygdinger i Oppistua Alti-senteret.

– Det at vi bidrar i det lokale samfunnet er viktig for oss.

Gleder seg til neste år

Arrangørene forteller at de har slik arrangement en gang for året. De prøver å finne steder som er tilgjengelig for de fleste. I fjor gikk turen til Toåa.

De kan fortelle at nasjonalt er det Hjertemarsj første uka i mai, men at det her er så sent fordi snøen ligger så lenge.

– Vi er veldig glade for at det var så godt oppmøte. Folk er engasjerte. Vi gleder oss allerede til neste år.

Om Surnadal demensforening og helselag

Surnadal demensforening og helselag er en aktiv gjeng. I løpet av fjoråret arrangerte de blant annet åpent møte hvor en pårørende fortalte, de har engasjert en lege til å holde foredrag om demens «En kveld for alle som rammes når noen rammes», «Hopp for hjertet» ved Øye oppvekstsenter, besøk hos «Inn på tunet», og arrangert hyggekaféer omtrent en gang i måneden. Der inviterer de beboere ved sykehjemmet og eldreboligene hvor det er levende musikk, kaffe og kaker, gratis utlodning, sang og dans og de har hatt besøk av klassen «Innsats for andre» fra Surnadal barne- og ungdomsskule. De gav to «hev og senk»-prekestoler til julegave til Surnadal sjukeheim.

I tillegg jobber de med å informere om demens og om hva Surnadal demensforening og helselag gjør.

Penger får de fra blant annet Grasrotandelen, søknader til organisasjoner, minnegaver etter begravelser, og Demensaksjon - med god hjelp av russen og «Innsats for andre».

En sti av planker man kan gå på, med skogen rundt.
Fint å ferdes ute i naturen på en kavlveg.
To damer ved et bord med masse premier.
Åse Rendal Holten og Mary-Ann Foldnes Fiske ved premiebordet.
Mange mennesker på plattingen foran gapahuken.
En flott gjeng samlet på gapahuken mandag kveld.
Flere kake- og kjeksfat på et bord.
Det var noe for enhver smak på kakebordet.
Kaffekanne, saftmugge og fat med frukt på et bord.
Her var det mer å forsyne seg av.
Et tjern i skogen. Fjell i bakgrunnen.
Man kunne så vidt skimte noen dråper i Lomtjønna ved gapahuken i løpet av kvelden.
Plakat med bilder av blant annet blomster og barn som hopper med hoppetau og tekst.
Plakat fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Gapahuken midt i naturen med trær rundt og fjell i bakgrunnen.
Gapahuken på Kavlvegen er lett tilgjengelig ved hovedvegen over Eidet i naturskjønne omgivelser.
Powered by Labrador CMS