Sju personer oppstilt foran en varebil merket med Svorka sin logo.
Daglig leder i El-Co AS Nils Heggem (t.v.), sammen med Arbeiderpartiets representanter f.v. Svein Halsetrønning, Lene Steinshamn Fredriksen, Hanne Moe Bjørnbet, Line Flåtten, Bård Inge Romundstad og Martin Rise.

Arbeiderpartiet på bedriftsbesøk i Rindal

Publisert

Mandag denne uka var representanter fra Rindal Arbeiderparti på bedriftsrunde i Rindal, sammen med Hanne Moe Bjørnbet, som er gruppeleder for Trøndelag sin fylkestingsgruppe og fylkesvaraordførerkandidat for Arbeiderpartiet.

Politikerne starta dagen med et besøk hos El-Watch AS i Rindal sentrum. Videre var de innom Rindal helsetun, Rindal bensin og service (YX Rindal), og runda av med et besøk hos El-Co AS.

Bedrifter med ambisjoner

Hanne Moe Bjørnbet forteller at hun er imponert over El-Watch, som jobber med spisset teknologi og leverer produkter over hele verden, med hovedkontor i Rindal.

Fylkestingsrepresentanten er også imponert over arbeidet som blir gjort på Rindal helsetun. Der har de vært igjennom en periode med store utfordringer, og omfattende prosjekter som skal gjennomføres.

– De har store ambisjoner, og det gjorde veldig inntrykk på meg. Det er ganske krevende det vi har foran oss som samfunn. Vi blir eldre, det blir mer demens, og samtidig er vi færre som kan gjøre jobben framover. Det krever mye, sa Bjørnbet.

Arneiderpartiets ordførerkandidat i Rindal Line Flåtten skyter inn at de ansatte ved Rindal helsetun har stått i høyt trykk over tid, med store prosjekter, TØRN, omorganisering, Helseplattformen, og ikke minst innføring av velferdsteknologi.

Hos YX Rindal fikk politikerne servert lunsj, og de fikk en god orientering om framtidsplanene med bensinstasjonen og området rundt. Det blir ladestasjon for elbiler og vogntogstopp, blant annet. Dette var veldig interessant å høre om, syntes politikerne.

Flytter inn i nye lokaler til våren

Trollheimsporten ble med da politikerne hadde siste stopp for dagen hos El-Co AS i Rindal sentrum. El-Co har sitt utspring i gamle S-elektro ved Rindal samvirkelag. El-Co AS ble stiftet i 1991, den gangen med tre ansatte. Bedriften har fortsatt tilhold i de samme lokalene i Rindal sentrum, der kafeen 3 Venner også holder til. Daglig leder Nils Heggem forteller at El-Co har leieavtale her ut året. Så vil de finne seg midlertidige lokaler fram til våren, da de etter plana skal flytte inn i et helt nytt bygg på Hov-tomta midt i Rindal sentrum.

Det gamle bygget Hov var eid av Rindal kommune, og det ble revet på grunn av brannskader for snart 3 år siden. Kommunen vil nå reise et kombinert nærings- og leilighetsbygg på tomta, og El-Co har inngått en langsiktig avtale om leie av kontorer i første etasje.

Seks personer rundt et bord.
På besøk hos El-Co AS.

Det nye navnet er Svorka Installasjon

Siden 2018 har El-Co AS vært heleid av Svorka Holding AS, og er dermed en del av Svorka-konsernet. Nils Heggem forteller at de nå er inne i en omfattende omstillingsprosess, som blant annet innebærer at bedriften skifter navn i løpet av høsten. Det nye navnet blir Svorka Installasjon AS, og virksomheten skal markedsføres under navnet Svorka. Omstillingen omfatter også sammenslåing med Real Installasjon i Orkland, som driver med fiber og bredbånd. Svorka utvider dermed kundeområdet sitt i Orkland og Skaun.

El-Co har i dag over 30 ansatte, og det skal ansettes flere utover høsten, sier Heggem.

Lokalpolitiske saker

På slutten av dagen ble det også tid til en prat om lokalpolitikk. Ett av temaene som ble tatt opp var hvor viktig det er å lette mulighetene for unge folk å komme seg inn på boligmarkedet. Det er tøft i disse dager. Boligprisene har økt mye, ikke bare i byene, men også lokalt.

En hjertesak for Arbeiderpartiet lokalt er gratis halleie for ungdom. Bjørnbet påpekte av man må sikre at dette gir seg utslag i lavere aktivitetsavgift. Barn må ikke bli hindret i å drive med aktiv idrett på grunn av familiens økonomi.

Partiet ønsker også å gjøre Brønstadøyan industriområde byggeklart, slik at det går fort å etablere seg der for bedrifter som ønsker det.

Rindal Arbeiderparti jobber også for å få bygget gangvei på strekningen Bolme - Sagagrenda. Dette er en forholdsvis kort strekning, men den er mye brukt av myke trafikanter, så dette er en viktig sak, selv om de vet at det er et omfattende prosjekt som er vanskelig å få gjennomført.

Onsdag kveld blir det lokalpolitisk debatt i Rindalshuset, åpent for alle. Les mer om det her.

Powered by Labrador CMS