ANNONSE:

En mann med fotballdrakt går på banen med to barn ved siden av seg
Claus Lundekvam

Premier League-legende til Bøfjorden: Billettsalg i gang

Leikarvollen Scene inviterer til et unikt foredrag med Premier League-legenden Claus Lundekvam, 19. oktober! Dette blir et sterkt møte med en mann som hadde alt. Familie, en stor fotballkarriere og et liv i luksus. Men så tok rusmisbruk og paranoia over livet hans. – Jeg lå i skogen og spionerte på mitt eget hus, fortalte Lundekvam i et intervju med VG i fjor. Nå kommer han altså til Bøfjorden for å fortelle sin historie! Dette skriver Leikarvollen Scene i en pressemelding. 

Claus Lundekvam var en meget respektert spiller i England og ble med sin profesjonalitet og imøtekommenhet en levende legende i Southampton hvor han også var Club Captain. Lundekvam har spilt 40 A-landskamper, og var jevnlig landslagskaptein.

En mann i fotballdrakt på fotballbanen
Claus Lundekvam

Gjennom foredraget til Claus Lundekvam får man høre historien om fotballproffen, landslagsspilleren, Premier League-eksperten, alkoholikeren, narkomanen, medmennesket og pappaen som forteller om sine opp og nedturer. Samt livet i dag, gledene og det å leve med sykdommen.

I dag er Claus sportslig leder Psykiatrialliansen i Bergen hvor han koordinerer aktivitetstilbud for 3–400 brukere. Han stiller også som samtalepartner i arbeidet med å bringe brukerne tilbake til en normal hverdag. Her har han ansvar for alle trenere som alle har egenerfaring eller pårørende erfaring innen psykiatri eller rus. Dette er unikt, og de eneste som driver slikt i hele Norden. I tillegg er Claus blitt ambassadør for Mental Helse Norge.

Claus holder foredrag for firmaer, idrettslag, ungdomsskoler og videregående skoler. Han har i det siste samarbeid med flere skoler og idrettslag med forebyggende arbeid innen mental helse og rus. Utfordringene vi i dag har i samfunnet vårt på disse områdene bør vi snakke om med barna våre om.

Velkommen til et unikt og sterkt foredrag med et utrolig viktig tema her på Leikarvollen Scene!

Billetter kjøper du via tikkio.com via denne linken: https://tikkio.com/tickets/46702-foredrag-med-claus-lundekvam

Edvin Nyland Nessæther forteller at han har tenkt lenge på å hente Lundekvam til Bøfjorden.

- I og med at den planlagte konserten i høst ble flyttet til våren 2025, så tenkte jeg at det kunne være fint å prøve et foredrag. Jeg har lest mye om Lundekvam og foredraget hans. Dette er sterke saker, det er utrolig viktig at Lundekvam forteller sin historie. Jeg tror dette kan bli et spesielt øyeblikk på Leikarvollen Scene i oktober, sier han.

Ønsker å nå ut til ungdommen

- Jeg håper at også ungdommer har lyst til å få med seg dette foredraget. Vi får høre Lundekvam blant annet prate om hvor viktig det er for ungdommen å ta vare på hverandre og aldri la noen henge utenfor. Han kommer til å snakke om alkohol og andre rusmidler og hva det vil føre til. Det er tydelig at han med dette foredraget ønsker å nå ut til ungdommene slik at de skal forstå hvor alvorlig det er med bruk av ulike rusmidler, avslutter Nyland Nessæther.

En mann med armene i kors står foran sjøen
Claus Lundekvam
Powered by Labrador CMS