NM i bilstereo med rekord­volum

Publisert

Sist helg arrangerte EMMA Norge NM i bilstereo i Rindal næringspark. EMMA står for European Mobile Media Association.

På dette arrangementet var det 22 deltakere fra Steinkjer i nord til Arendal i sør, forteller Vidar Svinsås, som er dommer for EMMA Norge. I NM blir det konkurrert i flere klasser. Klassene er inndelt i kategorier og erfaringsnivå, fra Entry/nybegynner opp til Expert, som er høyeste nivå.

Det konkurreres blant annet i Sound Quality, altså lydkvalitet, der man prøver å komme så nær som mulig opp til en konsertopplevelse. EMMA har en egen lydinnspilling, som spilles av i alle bilene, slik at det er like forhold for bedømmelsen.

En annen kategori er ESPL, eller basslyd. Her måles lydnivået i decibel. På arrangementet i Rindal i helga ble det satt ny norgesrekord på 158 decibel i bilen med lukkede dører, forteller Svinsås.

Det er også bedømmelse på Tuning, der helheten med både bilen og steroanlegget bedømmes. Da teller altså også modifisering av selve bilen.

Alle deltakere bedømmes i tillegg for installasjon. Det er viktig at alt er installert på riktig måte, blant annet med tanke på sikkerhet.

Det var ganske mange tilskuere innom i løpet av helga, men det hadde absolutt vært plass til flere, sier Vidar Svinsås.

BILDESERIE, Bla med pilene:

---

Powered by Labrador CMS