LESERINNLEGG:

En mann med briller og mørk dress smiler mot kameraet
Per Vidar Kjølmoen, Arbeiderpartiet, Møre og Romsdal

Møre og Romsdal taper igjen med Frp

Publisert

Frank Sve (DSØP) vil bruke 50 milliarder kroner mer på jernbane i det sentrale østlandsområdet, og bedyrer at det er en seier for Møre og Romsdal. Han kunne ikke tatt mer feil. 

Smilene var brede da ytre høyre og ytre venstre fant sammen i samferdselspolitikken på Stortinget - med Høyre på slep. 60 milliarder kroner mer skal brukes, 50 av dem skal gå til jernbaneprosjekter i det sentrale østlandsområdet. 

Møre og Romsdal fikk kroner 0. En har riktignok forsøkt seg med en frekkis om at RV15 Strynefjellet, som allerede er prioritert av Ap og Sp, kan komme i første fireårsperiode. Men alle vet at det ikke er mulig. Tvert imot kommer det til å bli langt vanskeligere å finne penger til RV15 når pengene brukes opp på jernbane helt andre steder i landet. 

Igjen vinner det sentrale østlandsområdet, tross alle forsikringer om det motsatte. Slik var det også da Frp styrte sammen med Høyre i åtte år på Stortinget. Milliardene rullet i sentrale strøk. Møre og Romsdal fikk en enorm økning i fergepriser, ellers ingenting. Så Frp er i hvert fall seg selv lik. 

Frp bør skifte navn til Det Sentrale Østlandsområdets parti (DSØP). Frank Sve hadde kanskje passet best som storbypolitisk talsperson for jernbane? Per Vidar Kjølmoen Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet

Powered by Labrador CMS