Høsten gjennom Eli sitt kamera på Rindal Sentrum og i Vindøldalen:

Tuntreet på Rindalstorget ved statua av Sigurd Røen har begynt å få de fine høstfargene.

Høstfarger

Det beste med høsten er fargene.

Publisert

Favorittkameraet mitt, som jeg alltid har i veska eller i lomma, er utslitt og innlevert til reparasjon. Men jeg har likevel fått tatt noen bilder av de flotte høstfargene vi har nå, med mitt gamle, store og upraktiske speilreflekskamera.

Her er en smakebit.

Bjørkeskogen austom Igltjønna.
Bjørkeskogen i Vindøldalen.

Både austom Igltjønna og oppi Vindøldalen finn du ein fint "trimma" bjørkeskog. Austom Igltjønna har jeg hørt at det er Erik Sjømæling som har stelt med skogen og holdt krattet borte. I Vindøldalen tror jeg det er kviger eller okser som skal få æra for den fine skogen, der er den inngjerda.

.

Bjørkeskogen fra Fugletittertårnet ved Igltjønna.
Ved Fugletittertårnet med utsikt mot Skåkleiva.

Dugnadsgjengen som har vært med på å fått til det nye skistadion i Rindal har mottatt heder, ære og priser tidligere. Men uten frivillig arbeid hadde nok Rindalen stoppa opp. Derfor vil jeg framsnakke Johan Landsem, Per Skjølsvold og Helge Sæther som denne mandagen hadde gått med ryddesag og gressklipper ved Igltjønna Skistadion. Helge mente han hadde gått 30 km med gressklipper denne dagen.

Oversiktsbilde over Igltjønna Skistadion. Skåkleiva til venstre. Gården Austistua Landsem til høyre.
På Igltjønna Skistadion foregår det dugnadsarbeid hele året.

Hovedgrunnen til at jeg tok turen rundt Igltjønna denne fine høstdagen, var selvfølgelig å få ett poeng ved innsjekking i appen Trimpoeng. Trimposten ved benken austom tjønna, er det trimmålet i Turstigruppa Rindal IL sin Fjelltrimmen 2021, som har flest innsjekkinger. Pr. 6. oktober er det 3.111 innsjekk ved denne posten. For hele Fjelltrimmen er det registrert over 13.000 innsjekk totalt og 419 deltagere.

Fra høyeste punktet på rulleskiløypa ved Igltjønna Skistadion mot benken austom tjønna, som er den mest besøkte innsjekk på Fjelltrimmen/Trimpoeng.

Ved Trollbanen møtte jeg på to syklister som drev å laget seg hopp i grushaugen. De var svært villige til å bli fotografert og ville gjerne komme på Trollheimsporten.Syklist Nikolai Dahlen i lufta framfor de nyrenoverte lokalene til Rindal Sparebank.
De store bjørkene langs Idrettsgata ved Trollbanen rammer inn Dalalåven.

Høst i Vindøldalen:

Hytte under oppføring innerst i Vindøldalen med utsikt mot Vassdalsfjellet og Snota. I motsatt retning kan de se masta på Bollen.
Rogneblad gir herlige høstfarger.

Forrige uke var jeg i Vindøldalen for å ta bilder av noen håndverkere med oppdrag på ei hytte under oppføring innerst i dalen.

Da slo det meg. Det at du opplever idyllen ved Vindøla fra bilveien, kommer ikke av seg selv. Her vil jeg også framsnakke de som holder krattet ved veien borte, så vi litt uføre også kan nyte utsikten. Jeg har ikke nok lokalkunnskap til å vite hvem som skal framsnakkes, kanskje kan de tre som vedlikeholdt grusveien få litt av æra?

Blide karer som fylte grus i hullene på veien i Vindøldalen.
Idyll ved Vindøla.
Idyll ved Vindøla.

Høst i Langlimarka:

Fjellbjørk i Langlimarka.
Jeg vet ikke hva denne blomsten heter, og vanligvis ser jeg disse på sensommeren, men denne sto ganske ensom i kanten av ei myr i Langlimarka.
Hyttekatten Kaos i Langlimarka.

Høst i Askildsåvegen:

I Askildsåvegen nyter katten Luna høsten.
Powered by Labrador CMS