Nye planer i "El-Co-bygget":

Stian Bekken, Birgitte Stokke og Camilla Løften i det som skal bli det nye serveringslokalet.
Stian Bekken, Birgitte Stokke og Camilla Løften i det som skal bli det nye serveringslokalet.

3 Venner åpner «frammi gara»

Kaféen 3 Venner har overtatt El-Co sitt butikklokale i Rindal sentrum. Lokalet skal pusses opp, og blir etter hvert en del av kaféen, mer synlig for forbipasserende og med utvidet åpningstid.

Publisert

Stian Bekken, som er daglig leder i El-Co, forteller at han lenge har tenkt på at dette fine lokalet midt i Rindal sentrum burde brukes til noe som flere kan ha glede av. Han synes det er stor stas å få kaféen vegg i vegg med kontoret sitt.

Mindre plassbehov

Stian forklarer at el-bransjen har forandret seg mye de siste åra. Selv om det kan være fint å se og føle på produktene, så har kundene blitt mer vant til å finne det de trenger i kataloger og på nett. El-Co har fortsatt en liten utstilling, samt noen utelamper til utlån for testing hjemme. Bestilte varer leveres nå så raskt og effektivt at man ikke trenger særlig mye plass til lager heller. Det meste kommer over natta.

El-Co fremleier nå lokalene i den ene enden av bygget, men beholder det meste av kontorarealet sitt. De har gått over til å bruke inngangen til høyre for butikken. De har flyttet utstillingen av lamper hit, og har kataloger fra flere flere leverandører.

Åpner på nyåret

Birgitte Stokke og Camilla Løften i 3 Venner er i gang med planlegging for å utvide kafédriften. De gleder seg og håper at det går så fort som mulig, men det er ikke realistisk å tro at det nye lokalet blir klart før på nyåret.

Butikklokalet skal pusses opp. Det skal blir en lun stemning, forteller de. Det skal bygges en åpen trapp mellom etasjene, og det blir installert matheis, slik at det blir effektivt å få maten opp fra kjøkkenet i kjelleren.

Birgitte går over til full stilling i 3 Venner fra desember, og satser for fullt på dette. Det fører til at åpningstidene utvides, mest sannsynlig til fem dager i uka. Hvilke dager det blir er enda ikke helt bestemt.

Planlegger utsalg med lokalmat

Camilla og Birgitte forteller at de skal drive kaféen videre slik kundene er vant til, med mye av de samme smakene på menyen, men det blir også en del nye retter og nye tilbud. Det skal bli utsalg av lokalmat, blant annet kortreist lammekjøtt fra Ingunn Tørset. 3 Venner vil også ha egne produkter i utsalget, som brød og dressinger. Det blir også mer ferdiglaget mat som man kan kjøpe og ta med seg, for eksempel wraps og salater til lunsj.

3 Venner driver også med catering, og de lager et stort utvalg av kaker på bestilling. Det nyeste tilbudet er tapas og hyttevask, i samarbeid med Elshaug renhold. En slik pakke har de levert nå til helga.

Etter hvert vil de også kunne tilby utleie av møtelokale, i samarbeid med El-Co. I tillegg blir det enda bedre muligheter for uteservering. Pubquiz og pubaftener vil de fortsette med, og det kommer også nye arrangementer.

Inger Kristin Landstad og Birgitte Stokke i kaféen.
Inger Kristin Landstad og Birgitte Stokke i kaféen.

– Veldig glade i stamkundene våre

Enn så lenge er kaféen åpen på ettermiddag og kveld på onsdager, og på dagtid fredag og lørdag. Det er vanligvis mer besøk på onsdager og fredager enn på lørdager. De antar at det er på grunn av at selve kaféen ikke er synlig fra veien og torget i sentrum. Det tror det vil endre seg når en del av kaféen kommer opp i butikklokalet med store vinduer vendt mot veien, og man kan se lys når det er åpent.

Birgitte og Camilla forteller at de setter utrolig stor pris på alle stamkundene kaféen har. Mange kommer innom både på en og to faste ukedager, og pubquiz er alltid godt besøkt med mange av de samme deltakerne, som kjøper både mat og drikke. Uten de faste kundene hadde det nok ikke gått rundt. Samtidig vet de at det er mange rindalinger som aldri har vært innom kaféen, men de håper at flere vil få lyst til å ta en tur innom det nye lokalet.

En koselig krok med fin utsikt "frammi garn".
En koselig krok med fin utsikt "frammi garn".

I startfasen med flytteplaner

Stian Bekken forteller at El-Co, som er eid av Svorka, har leieavtale med huseieren i to år til. Derfor inngår El-Co nå en avtale med 3 Venner om framleie til en rimelig pris, slik at El-Co på den måten støtter opp om nysatsingen og bidrar til å gjøre den enklere. Det setter kafédriverne stor pris på.

De som jobber i El-Co ser fram til å få kaféen enda nærmere, og Stian Bekken håper at tilbudet hos 3 Venner vil fenge for folk i et større område enn bare Rindal, og ikke minst for hyttefolk.

Søker ny daglig leder

Stian forteller at El-Co jobber med planer om å flytte til et annet lokale i Rindal, som er mer skreddersydd for dagens behov. En flytting vil også frigjøre mer plass til 3 Venner, eller eventuelt til andre leietakere.

Etter å ha vært daglig leder i El-Co i fire år går Stian tilbake til eiendomsbransjen og starter som forvaltningssjef i Alti Forvaltning. Stillingen som daglig leder i El-Co er lyst ut med søknadsfrist denne helga.

Stian presiserer at han bare har godt å si om El-Co og kollegene her. Det er en positiv gjeng, med dyktige, arbeidsomme folk og mye kompetanse i et bredt spekter samlet i bedriften. Dette er en kjempemulighet for en som vil lede en bedrift med fokus på kvalitet og som er fremtidsrettet, mener han. Stian påpeker at han kunne lite om el-installasjon før han begynte i El-Co, og at det er andre oppgaver i driften som har hatt størst fokus. Bedriften har en egen faglig leder. Fagansvaret er i de beste hender med Erik Landsem. Bedriften har også egen fagansvarlig for EKOM, Ole Furuhaug, samt flere sertifiserte innen brannalarm.