Barn og voksne i kanoer.

Uteuke i Bøfjorden barnehage

Publisert Sist oppdatert

Minst en gang i året, helst om høsten, er ansatte og barn i Bøfjorden barnehage ute i fem hele dager. Barna blir levert og hentet i "Mjøksand" som er base for uteuka. I Mjøksand fins jordgamme og gapahuk tilhørende Røsslyngen 4H, som barnehagen får benytte disse dagene. Dette er nær sjø og skog, slik at mulighetene er mange. 

Uke 38 ble uteuka i år. Barna i alderen 1-5 år møtte med et smil om munnen mandags morgen. Frukost i gamma med vedfyring og talglys i skumringen liker alle virker det som. 

Det er en magisk stemning og forventningene er mange. Denne gang fikk vi prøve dager med plaskregn og kontrasten, dager med sol og 20 grader! Barna tenker vel ikke på været, men er i øyeblikket og finner muligheter i uterommet. 

Mandag og tirsdag ble dager med lek i vannkanten og skogen, klatring, krabbeleting og eventyrstunder. Og med hov fanger firåringene en flyndre! Vedovnen varmet godt under de verste regnbygene. 

Onsdag ble det "langtur" til Svartvatnet med matpakke i sekken! Trollene var nok ikke langt unna ble ungene enige om, spennende stemning i små skogholt. Vel tilbake ved basen ble det sovetid i hengekøye.

Det store høydepunktet denne uka ble fredag, da høsten gav oss varmt vær og blikkstille sjø. Kanoene ble tatt ut, vi pakket sekkene og drog ut på padletur innover Åsskardfjorden. Strandhogg med niste og forsking på en kråkebolle vi hadde fått tak i. Og her fann vi småtroll i skogen, før vi måtte ut på sjøen igjen. 

Trollene ble med i sekken. Magi snakkes det om, dette var magi!!- stille sjø, barn som og blir stille, snakker lavt om det vi ser langs bergene under vannet... mange tusen kråkeboller... og noen få sjøstjerner. 

Smilene er like mange på fredag som da uka begynte, det er godt å være ute i naturen hele dagen.

Barn sitter ved et bord.
To barn.
Barn og maurtue.
Barn bærer ved.
Barn. Noen klatrer i et tre.
Barn og voksen ved kano på land.
Barn i kanoer.
Barn. En kasse i midten med vann og steiner og mulig mer.
Kanoer i fjorden.
Troll
Barn og voksne i kanoer.
Barn og voksne i kanoer.
Barn og voksne sitter i gresset/lyngen.
Barn og steiner.
Barn sitter ved vannkanten.
Barn og voksen i og ved kano.
To barn ved vannkanten.
Powered by Labrador CMS