Sølv i lagkonkurranse for beste klubb:

Bak fra venstre: Håkon Hoem, Jarand Husby Haugen, Eirin Aasgård, Lea Stavik Heggset, Selma Stavik Heggset, Marianne Svendsen Fiske, Ida Mogstad, Ane Dahl Andreassen, Maja Mogstad. Foran fra venstre: Sunniva Fiske, Håkon Mogstad, Sivert Øverland

Sterk kjøring av Surnadal IL Alpin på Erik Håker Cup

Publisert

Tradisjonsrike Erik Håker-cup gikk av stabelen på Oppdal denne helgen. Her samles de ivrigste alpinistene i Møre og Romsdal og Trøndelag, 180 barn og ungdom deltok i helgens cup. Det var stor stas for deltakerne å få overrakt pokalen av selveste Erik Håker, som var den første norske alpinisten som vant et verdenscuprenn i alpint, og gjorde seg internasjonalt bemerket allerede som 17-åring.

Surnadal IL Alpin var representert med 22 deltakere.

Lørdag var det slalåm og storslalåm i Hovden og søndag 2x Super-G renn for U12 og eldre. Søndag var det storslalåm-renn for U10 og yngre.

Alpinistene fra Surnadal sikret klubben hele 12 pallplasser og mange gode plasseringer. I lagkonkurransen for beste klubb i helgas cup tok Surnadal IL Alpin sølv, tett bak Oppdal Alpin. Freidig Alpin tok bronse.

Slalåm og storslalåm i “The Hill”

Lørdag ble det kjørt slalåm og storslalåm i Hovden. Løypa var til tider svært bratt og krevende. Det kriblet nok litt ekstra i magen på løperne når de satte utfor det første henget!

I jenter U12 tok Bea Øie Nordvik med seg en god 7. plass i slalåm samt en 12. plass i storslalåm. Sunniva Fiske kom på en fin10. plass i slalåm, men var uheldig i første omgangen i storslalåm og kjørte ut. Eirin Svendsen Fiske sikret seg en fin 11. plass i slalåm og en 13. plass i storslalåm.

Sunniva Fiske, Bea Øie Nordvik, Eirin Svendsen Fiske. Jenter U12 på premieutdeling i Hovden.

I gutter U12 ble det en fin 5. plass på Sivert Øverland i slalåm og en 6. plass i storslalåm. Håkon Mogstad tok en bra 6. plass i slalåm og lå veldig godt an i storslalåm etter første omgang, men var uheldig i andre omgangen og kjørte ut. Aksel Kalstø Grimsmo var uheldig i andre omgangen i slalåm, men kjørte inn til en fin 10. plass i storslalåm. Amund Hoem kjørte bra i første omgangen i slalåm, men var uheldig i sin andre omgang. I storslalåm kjørte han imidlertid en veldig rask andreomgang. Løypa var krevende og bratt med skarpt føre!

Håkon Mogstad, Sivert Øverland, Aksel Kalstø Grimsmo, Amund Hoem. Gutter U12 på fartstrening i Vangslia

I klassen jenter U14 kjørte Eirin Aasgård, Marianne Svendsen Fiske og Selma Stavik Heggset. Eirin kjørte inn til en solid 3. plass i slalåm og en 5. plass i storslalåm. Selma var uheldig i andre omgangen i slalåm, men klinket til og vant klassen sin i storslalåm! Marianne var uheldig i førsteomgangen i både i slalåm og storslalåm, men kjørte veldig raske andreomgangene i begge renn.

Pallen storslalåm J14. 1.plass Selma Stavik Heggset, Surnadal IL Alpin. 2.plass Andrea Gurihus Benjaminsen, Freidig SPK. 3.plass Ingeborg Albrigtsen, Oppdal Alpin
Pallen slalåm J14. 1.plass Mathilde Brattbakk, Oppdal Alpin. 2.plass Christiane Furuseth, Stranda IL. 3.plass Eirin Aasgård, Surnadal IL Alpin

I jenter U16 kom Maja Mogstad på sterk 3. plass i både slalåm og storslalåm. Ida Mogstad sikret seg en fin 6. plass i slalåm og en 10. plass i storslalåm, Ane Dahl Andreassen tok en god 7. plass i slalåm, men kjørte dessverre ut i andre omgangen i storslalåm.

Jarand Husby Haugen kjørte inn til en sterk 2. plass i slalåm for gutter U16 og tok en 4. plass i storslalåm. Håkon Hoem fikk en fin 4. plass i slalåm. Han var uheldig og kjørte ut i andreomgangen i storslalåm, der han lå på 2. plass etter første omgang.

Pallen slalåm G16. 1. plass Henrik Stranden, Ørsta IL. 2. plass Jarand Husby Haugen, Surnadal IL Alpin. 3.plass Jakob Bugge Arnøy, Freidig SPK.

Høy fart i Vangslia søndag

På søndag ble det kjørt to super-G renn av de eldste og storslalåm av de yngste.

Resultater Super-G:

Jenter U12: Her deltok 21 løpere. Sunniva Fiske 15. plass og 18. plass. Eirin Svendsen Fiske 19. plass i begge rennene.

Gutter U12: Her deltok 28 løpere. Sivert Øverland 3. plass og 4. plass. Håkon Mogstad 5. plass og 7. plass. Amund Hoem 19. plass og 20. plass. Aksel Kalstø Grimsmo 21. plass og 25. plass.

Pallen Super G, G12. 1.plass Karl-Erik Bakkevik, Heming IL. 2. plass Håkon Plassen, Oppdal Alpin. 3.plass Sivert Øverland, Surnadal IL Alpin.

Jenter U14: Her deltok 15 løpere. Eirin Aasgård 3. plass i begge rennene. Selma Stavik Heggset 2. plass og 4. plass. Marianne Svendsen Fiske 8. plass og 9. plass.

Pallen Super G J14. 1.plass Mille Bugge-Arnøy, Freidig SPK. 2.plass Selma Stavik Heggset, Surnadal IL Alpin. 3.plass Eirin Aasgård, Surnadal IL Alpin.

Gutter U16: Her deltok 8 løpere. Håkon Hoem 3. plass og 4. plass, og Jarand Husby Haugen 4. plass og 5. plass.

Pallen Super G, G16. 1.plass Jakob Bugge Arnøy, Freidig SPK. 2. plass Henrik Stranden, Ørsta IL 3. plass Håkon Hoem, Surnadal IL Alpin.

Jenter U16: Her deltok 14 løpere. Maja Mogstad 3. plass i begge rennene. Ane Dahl Andreassen 8. plass og 12. plass. Lea Stavik Heggset 10. plass.

Pallen Super G J16. 1. plass Frida Kaldhussæter, Stranda IL. 2. plass Nora Jendem, Rival Spkl. 3. plass Maja Mogstad, Surnadal IL Alpin

U10 og yngre avsluttet helga med storslalåm i Vangslia. De yngste sparte ikke på kruttet og det gikk fort i svingene ned mot målstreken.

I klassen jenter U8 deltok Bea Kårvatn Korsnes og Olise Aarnes Øverland. I klassen gutter U8 deltok Emil Kvande. I klassen gutter U9 deltok Olav Kvande og Olve Vaseng Kvammen. Malin Hoem deltok i jenter U10.

Bea Kårvatn Korsnes, Olise Aarnes Øverland, Malin Hoem. Jenter U 8 og U10 klar for renn.
Bea Kårvatn Korsnes, Emil Kvande, Olav Kvande, Olve Vaseng Kvammen.
Eirin Svendsen Fiske og Bea Øie Nordvik på toppen av Hovden.