Sjakkturnering på Skei:

En pentkledd mann smiler mot kameraet
Torstein Bae

Stort engasjement rundt sjakk i Surnadal

Publisert

Lørdag 22. april arrangerte Sparebank 1 Nordmøre sjakkturnering i sine lokaler på Skei i Surnadal. Målet var å øke interessen for sporten i Surnadal og når man så hvor mange som møtte opp kan det se ut som interessen er stor.

Sparebank 1 Nordmøre vil også mer enn gjerne hjelpe til og vil være med som sponsor om noen vil starte opp en sjakklubb her i Surnadal.

To menn spiller sjakk og mange barn og voksne står ivrig rundt og ser på.
Det var mange spente tilskuere da Torstein tok sitt første slag med sjakk i dagens turnering.

Mye planlegging og god hjelp

Trollheimsporten snakket med Liv Dalsegg, hun er ansatt i banken og har vært med å arrangere denne turneringen sammen med flere i Sparebank 1 Nordmøre.
Planleggingen startet for en stund siden da en bankansatt som er interessert i sjakk kom med ideen om å fylle opp banken med sjakkbrett og invitere barn og voksne til å komme og delta.

En kvinne sitter med bena i kryss og smiler mot kameraet
Liv Dalsegg forteller om planleggingen av turneringen

Det er ingen sjakklubb i Surnadal derfor kontaktet Tore Kristiansen som er i sjakkretsen og ba han om hjelp til å arrangere. Roy-Arne Wågbø fra Sunndal Sjakklubb har også hjulpet til mye og tatt med flere spillere opp til Surnadal i dag.

Torstein Bae ble utfordret av flere

Bae er sjakkspiller og kommentator i sjakk for NRK, det har han vært i 10 år. Vi har hørt han kommentere flere VM i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk. I tillegg har han kommentert fischersjakk og sjakk-OL i 2014.
Kilde: Wikipedia

Den første som utfordret Torstein i lynsjakk var banksjefen Allan Troelsen, som selv var en ivrig sjakkspiller da han var yngre. Torstein Bae startet med en siciliansk åpning og endte opp med seieren til slutt.
Tor Helge Solli fra TK var også møtt opp til å spille mot den profesjonelle sjakkspilleren, også skiløperen Kristoffer Berset var påmeldt.

To menn tar hverandre i hånden over et sjakkbrett etter et slag med sjakk
Allan Troelsen og Torstein Bae takker for kampen

Stor interesse blant de yngre

Man ser tydelig at barn og unge i Surnadal er engasjert i sporten.
Det var rundt 30 barn som møtte opp og deltok i barneturneringen i lynsjakk.
På Sunndal har de nylig startet en sjakklubb, og det var dermed deltakere fra både Surnadal og Sunndal som spilte i dag.

Turnering fungerte slik at alle fikk spille like mye, og de som vant hver runde gikk videre til å spille mot hverandre til det sto igjen en. Her var det med barn i alle aldre og mange av de har spilt mye sjakk på skolen, men det var ekstra stas å spille mot hverandre da mange av de har spilt på en datamaskin. Alle barna fikk samme premie, en medalje.

Mange barn spiller sjakk mot hverandre
Barna viste stor interesse for sporten

Simultansjakk

Surnadalingen Amund Pihl Strand har en imponerende bronse i NM i sjakk.
Han spilte i dag alene mot 10 andre hvor han måtte slå ut én og én.
Disse var påmeldte i tillegg til de 30 barna og 3 voksne som skulle utfordre Torstein Bae, det var altså mange engasjerte sjakkspillere og tilskuere på dagens turnering.

En mann og en ungdom spiller et slag sjakk mot hverandre
Torstein Bae spiller mot Amund Pihl Strand


Powered by Labrador CMS