En travhest med sulkey og kusk bak på en travbane.
Søyset Norah

Søyset Norah nr. 2 på Biri Travbane

Publisert Sist oppdatert

Der var kjøring på Varig Orkla Arena mandag kveld.

En travhest med sele og sulkey sett forfra. Bak kan man se kusken.
Søyset Norah og Lene Søyset

Men først skal vi ta for oss en hest som var på Biri søndag. Lene Søyset dro nedover med 3-årsmerra Søyset Norah. Den har startet noen ganger før, men det har blitt mest tull i de løpa. Men nå gikk det kjempebra. Med en av landets absolutt beste kusker, Åsbjørn Tengsareid i vogna så ble det en sterk 2. plass på tiden 1,33,3, og det over den lange distansen 2600 meter. Dette er ei som det går an å ha ambisjoner med mot større løp i høst.Litt spesielt med denne merra er at ho er fullstendig hjemmeavla. Lene hadde mora Balderflya som ho para med sin egen hingst, Søyset Kaiser, som selv var en god traver. Det viser at det går an å få til noe, selv med litt utradisjonell stamme. Det fins ikke Elding eller Jærvsøfaks i stammen på denne merra.

Så var det Varig mandag kveld.

Tipo di Vittoria, som Heidi Røen Solheim eier og trener, gjorde nok et fint løp, kom på 5. plass med tiden 1,16,9 over 2300m. Ho går jevne fine løp hver gang. Magne Olsen kjørte.

Flere hester mot mål i et travløp på en stor travbane.
Tipo di Vittoria kom i mål på femteplass.

Soprano, som eies og trenes av Lars Ole Harang, nådde ikke opp i sitt løp. Den har ikke startet på et år, så den trenger nok noen flere løp før formen er der. Men han fungerte fint, og er klar for nye løp. Per Einar Sørmo var kusk her.

Se løpene på www.rikstoto.no

Flere hester mot mål i et travløp på en stor travbane.
Fra oppløpet i Tipo di Vittoria sitt løp.
Powered by Labrador CMS