Snøscooterkontroller i Surnadal og Rindal i helga

Forsøkte å hindre SNO i å utføre arbeidet sitt

Statens naturoppsyn (SNO) har gjennomført snøscooterkontroller både i Rindal og Surnadal i helga. Ved to tilfeller ble politiet tilkalt for å roe ned situasjoner med personer som nektet å samarbeide.

Publisert Sist oppdatert

SNO har gjennomført naturoppsyn opp mot snøscooterkjøring både i Surnadal og Rindal i helga, delvis i samarbeid med politiet.

Scooterfører nektet å samarbeide

Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor opplyser at SNO var ute på snøscooterkontroll i Rindal lørdag. De observerte en scooterfører som de forsøkte å kontrollere, men vedkommende nektet å samarbeide. SNO fulgte da sporet etter snøscooteren ned fra fjellet til Romundstadbygdvegen, og de tok kontakt med scooterføreren der. Vedkommende var ufin og verbal. SNO kontaktet da politiet, og politiet oppsøkte scooterføreren på en privat adresse. Scooterføreren er bosatt i Orkland kommune.

Fagerholt opplyser at det i dette tilfellet var snakk om inndragning av kjøretøyet, men det var det ikke hjemmel for. Det vil derfor i ettertid bli levert inn en anmeldelse fra SNO på hendelsen.

Følte seg truet og måtte tilkalle politiet

Søndag gjennomførte SNO en kontroll på Nordmarka i Surnadal, hvor det ble observert ulovlig snøscooterkjøring. Der ble politiet tilkalt fordi SNO følte seg truet og forstyrret av personer som de kom i kontakt med. Situasjonen roet seg etter at politiet kom, opplyser politioverbetjent Helge Berg ved Surnadal lensmannskontor.

Berg understreker at dette er en svært uheldig situasjon. En ting er å drive ulovlig kjøring i utmark, en annen ting er man man ikke respekterer offentlige myndigheter i utførelsen av sitt arbeid. SNO er satt til å ivareta statens og naturens interesser. Det er ikke bra at de føler seg hindret i å gjøre jobben sin, sier han.

Mange ønsker seg lovlige snøscootertraseer, for at man skal kunne drive rekreasjonskjøring. Den typen adferd som SNO ble utsatt for i helga bidrar ikke til noe positivt med tanke på mulighetene for slike scootertraseer, påpeker Berg.

– For å si det slik, det blir ikke 120-sone fra Surnadal til Rindal bare fordi folk kjører for fort, sier han.

Fortsatt interessert i tips etter tyveriet på Hammerstuene

Når det gjelder tyveriet på Hammerstuene på Surnadalsøra natt til lørdag så er politiet fortsatt svært interessert i tips. Det er særlig interessant om noen har sett en person på sykkel den natta. Det som ble stjålet fra Hammerstuene var en sykkel, en stor bag, penger, alkohol, diverse verktøy og en grønn jakke. Det er mulig at tyven kan ha syklet fra stedet, og fått med seg resten av tyvgodset i bagen.

Kontakt politiet på tlf 02800 dersom du har tips om saken.

Powered by Labrador CMS