Maren Larsen, Anne Marie Moen og Svanhild Husby

Fornøyelig revy med historisk sus

Publisert

Fredag er det premiere på revyen «Heittgjort», som tar oss med på en herlig reise i lokal revy- og teaterhistorie fra midten av 60-tallet til i dag.

Samtidig blir det lansering av boka «Heittgjort – Revy- og teaterminne fra Surnadal BU og Svarrabærje frå 1965-2020», som er ført i pennen av Styrkår Brørs.

Som om ikke det er nok, vil Bygdekvinnelaget servere retten «heittgjort på stusse» i pausen. Det var ein gammel matrett i Surnadal, som roet ned sulten når magen knurret og brødboksen var tom.

Glitrende skuespill

På scenen i Storstuå fredag og lørdag kveld vil du se Anne Marie Moen, Linda Botten, Svanhild Husby, Maren Larsen, Lilly Røv, Mette Holte, Øystein Lysø, Øyvind Holte, Ingebrigt Røen, Johnse Sættem og Gøran Bolme.

Rolf Paulsen er kapellmester, og han har med seg veteran Trond Larsen på kontrabass.

Ingebrigt Røen og Gøran Bolme har sydd det hele sammen, og har hatt en stor jobb med å velge ut hvilke revynummer som skulle få plass i den to time lange forestillingen.

Trollheimsporten var til stede under generalprøven torsdag kveld, og kan meddele at revyen var av beste kvalitet. En fin blanding av humor og alvor, sang og skuespill, gammelt og nytt gjorde at to timer, inkludert en liten pause, gikk veldig fort.

Veteranene Øyvind Holte, Johnse Sættem, Maren Larsen og Anne Marie Moen viser at de slettes ikke har glemt gamle kunster. Samtlige fremstår som solide og trygge, og ikke minst utstråler de en glede av å stå på scenen. Holte er enestående i rollen som «vekkuspendler», noe som garantert vil få frem latterbrølene i salen.

Øyvind Holte har ikke glemt gamle revykunster

Stråler gjør også Lilly Røv og Mette Holte, som gjør comeback på scenen i Surnadal. Røv er bosatt i Oslo, mens Mette bor i Tønsberg. Begge har tatt turen til hjembygda for å delta på revyen.

Gledelig er det også å se Svanhild Husby, Gøran Bolme, Ingebrigt Røen, Linda Botten og ikke minst revytalentet Øystein Lysø (14) i aksjon på scenen igjen. Dette er navn som alltid leverer på et høyt nivå.

Langsamt i Rindala

Trollheimsporten ønsker ikke å avsløre poengene i sketsjene, men vi kan avsløre at høydepunktene står i kø. «Langsamt i Rindala» er og blir en klassiker. Det ble nemlig kjedelig når Rindal samvirkelag i 1980 ikke lenger fikk selge bladene som stod på øverste hylle i butikken, men det var ikke så langt til bua på Surnadalsøra...

Selv om flere av innslagene er skrevet for mange år siden, er det forbausende mange tema som fortsatt er aktuelle i dag. Sentrumsplan er et stikkord, og mange kjenner seg nok igjen i teksten «Ensom mor» som er skrevet av Tore Sæter og som blir fremført av Maren Larsen. Å sende ungdommen sin på fest på Sagatun ga mange bekymringer, og slik er det vel den dag i dag?

Revyen blir i tillegg krydret av dagsaktuelle temaer som mangel på sykehjemsplasser og den mye omtalte gangveien gjennom Surnadal Camping Brekkøya.

Flere ganger gjennom forestillingen får vi også se videoklipp fra tidligere revyer, musikaler og teateroppsetninger. Deriblant fra storsatsingene My Fair Lady og Trost i taklampa. Artige innslag!

Ingebrigt Røen og Gøran Bolme har engasjert Svein Sæter og Styrkår Brørs til å lede publikum gjennom revyen. Et klokt valg. Sæter og Brørs forteller historiene bak det vi får se og høre, og på den måten er det enklere for publikum å få tak i poengene.

«Heittgjort» er en fornøyelig revy med kvalitet i alle ledd. Godt levert!

Johnse Sættem og Ingebrigt Røen synes det er "langsamt i Rindala"

Tekstene i revyinnslagene er skrevet av Jørgen Gravvold, Styrkår Brørs, Tore Sæter, Gøran Bolme, Svanhild Husby, Øyvind Holte, Holger Skei, Dordi Skuggevik og Anne Marie Moen.

«Heittgjort» har premiere fredag 19.11 kl 19, med ny forestilling lørdag til samme tid. Premieren er utsolgt, men det er fortsatt noen få ledige plasser til lørdag kveld.

Se stor bildeserie:

Anne Marie Moen og Øyvind Holte
Anne Marie Moen og Øyvind Holte
Anne Marie Moen og Øyvind Holte
Øyvind Holte
Øyvind Holte
Maren Larsen
Lilly Røv
Lilly Røv
Maren Larsen, Anne Marie Moen og Svanhild Husby
Maren Larsen, Anne Marie Moen og Svanhild Husby
Johnse Sættem og Ingebrigt Røen
Johnse Sættem og Ingebrigt Røen
Svanhild Husby
Gøran Bolme
Johnse Sættem
Mette Holte
Mette Holte
Linda Botten, Rolf Paulsen og Trond Larsen
Øystein Lysø
Anne Marie Moen
Ingebrigt Røen
Gøran Bolme og Anne Marie Moen
Hele gjengen samlet

Svarrabærje Teaterlag melder følgende på sin Facebookside torsdag kveld:

Fredag 19. og lørdag 20.november kjører vi på med en revy som er Heittgjort. Vi har vært i dialog med smittevernlege Bjørn Buan Og han oppmuntret alle som har symptomer som forkjølelse, hoste o.l om å holde seg hjemme. Har dere vært et sted med høyt smittepress som Trondheim, Oslo og Tromsø siste uke bør terskelen for å være hjemme være hjemme enda mindre. For å minske risikoen for smitte oppfordrer vi alle til å ha på Munnbind når du kommer til kulturhuset og gjerne også under forestilling om du sitter sammen med noen som ikke er i din kohort. Ber også om at alle på rad 1,2,3 og 4 kommer og går gjennom inngangen i 1.etasje (baksiden). Øvrige går inngangene på fremsiden. Vi vil sørge for at de ting som skjer før forestilling og under pausen blir å oppleve i begge etasjer. Vi velger også begrense salget av billetter på lørdag slik at det blir litt rom mellom publikum, så langt det er mulig. Bjørn Buan er tydelig på at det er en viss risiko med å møtes så mange mennesker på et sted.

Powered by Labrador CMS