Møre Frie Vikingar har etablert vikingmarked på Igltjønna.

Norsk Vandrefestival er i gang

Fredag åpnet Norsk Vandrefestival 2021 på Igltjønna. Møre Frie Vikingar har etablert seg, tipien er på plass, og scenen er rigget til kveldens Jo Sverre-konsert.

Publisert

Det meste ser ut til å være i orden når Norsk Vandrefestival sparkes i gang fredag. På Igltjønnas parkeringsplass er det rigget opp til gratis hurtigtesting for de som ikke har fått koronasertifikat enda. Testingen er det Midtnorsk Bedriftshelsetjeneste som står for. Det vil være mulig å teste seg fram til klokken 19.00 fredag, og fra 13.00 til 17.00 lørdag.

Ann-Elin Stenberg og Lisabeth Sæterbø fra Midtnorsk Bedriftshelsetjeneste står for hurtigtestingen ved inngangen.
En av vikingene i Møre Frie Vikingar koronatestes.
Guri Glåmen (t.v.) og Ida Halgunset venter på svar på koronatest.

Rett på innsiden av gjerdet til Igltjønna er det mulighet for å hente ut billettbånd til kveldsarrangementene. I følge styremedlem Ole Solvik er det mange som har kjøpt billetter på forhånd, men det er fremdeles ledige billetter igjen.

Nedenfor volleyballbanen er tipien satt opp. I den arrangeres det i kveld bryggeritreff med fire lokale mikrobryggerier. I tillegg blir det holdt foredrag om norsk ølhistorie av Sissel Brunstad.

Tipien er på plass.

På øya på tjønna har Møre Frie Vikingar etablert seg med telt og marked. De driver med levende kulturhistorisk formidling, og har med seg tradisjonelle gjenstander og håndverk fra vikingtiden. Vikingene som hører til på Møre har reist rundt på arrangementer i hele Norge, men på grunn av koronapandemien er Norsk Vandrefestival det første arrangementet de deltar på, på en god stund.

Møre Frie Vikingar vil være på tjønna gjennom hele festivalen.

Hilde Elin og datteren Åshild (9 mnd.) er to av vikingene du kan møte på tjønna.
Vikingene har med seg tradisjonelt håndverk.

På programmet i morgen står blant annet tur til Raufjellet med turstigruppa Rindal IL og konsert med Vamp på Rindal skimuseum. Hele programmet finner du her.

Norsk Vandrefestivals banner henger utenfor festivalområdet på Igltjønna.
En travel daglig leder for Norsk Vandrefestival, Tom Godtland, forteller at det meste er klart, men at det fremdeles er noe som står igjen i siste liten.
Powered by Labrador CMS