ANNONSE:

Spellmannsjul

Trøen Kammersmusikk inviterer til sotsyndagskonsert i Øvre Rindal Kapell! Trioen Øyvind Smidt, Ingrid Storlimo og Ronny Kjøsen har i adventstida spilt konserter i små kirker og lokaler i Trøndelag og Gudbrandsdalen. Turneavslutninga tar de sammen med Marit Løfaldli i Øvre Rindal Kapell.

Marit Løfaldli
Marit Løfaldli

Musikerne kjenner hverandre godt gjennom musikalsk samarbeid i mange år. De har alle gitt ut soloalbumer, og bidratt på hverandres utgivelser. I adventstida har trioen sluppet to julesingler. Den første, «Advent», er Ronny Kjøsens melodi på Astrid Krog Halses tekst. Her får vi en nydelig skildring av tida da adventskransen står i sentrum. Trioens andre julesingel, «Spellmannsjul», er skrevet av Øyvind Smidt og Kyrre Havdal, og skildrer julefeiring sammen med noen en er glad i. «Advent» ble sluppet 20. november, «Spellmannsjul» kommer 1. desember.

Turné

Samme dag som «Spellmannsjul» ble sluppet, dro trioen Øyvind Smidt, Ingrid Storlimo og Ronny Kjøsen på turné. I ukene før jul skal de spille på sju konsertsteder i Trøndelag og nord i Gudbrandsdalen. Musikerne har plukket ut sine yndlings-julesanger, leta fram fra gammel tradisjon og nyere hukommelse. Konserten rommer tradisjonelle julesanger som «Det lyser i stille grender» og «Et lite barn så lystelig», lokale melodier på kjente juletekster som «Jeg er så glad hver julekveld» fra Budalen og «Et barn er født i Betlehem» fra Rindal, i tillegg til egenskrevet musikk. Konsertene spilles på intime scener der rammene er lagt for lun og god julestemning. Øvre Rindal er et perfekt sted for en nær konsertopplevelse.

Ta en liten pause, legg ned vaskarstaven og kom på konsert i Øvre Rindal Kapell søndag 18/12 kl.

Powered by Labrador CMS