Tradisjonshelg i Rindal:

Hoppvals fra Rindal med alle aktørene på scenen.

Fengende spellemanns­konsert på Skogsletta

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld fant mange veien til Skogsletta grendahus på Rindalsskogen, for å få med seg åpningskonserten i tradisjonshelga i Rindal. Det ble en munter og livlig konsert, med fele og trekkspill, slåtter og gammeldansmusikk.

Tradisjonshelga har kommet i stand etter initiativ fra Marit Løfaldli og Ronny Kjøsen. De kaller Tradisjonshelga i Rindal for "Verdens minste festival". Likevel vare den fire dager til ende, og mer enn hundre aktører er med på scenen i løpet av disse dagene. Det arrangeres flere konserter, dans og gammeldanskurs rundt omkring i bygda.

Ved åpninga av spellemannskonserten fortalte Ronny Kjøsen at han er veldig glad i forsamlingshus. Det er dette som er de egentlige kulturhusene, mener han. En konsertsal har ikke den sjela som et grendahus har. Festivalen arrangeres da også også i samarbeid med grendahusa der konsertene holdes, Skogsletta, Granheim og Torshall.

Mange muntre spellemenn, og -kvinner.
Ronny Kjøsen åpna med Rindalssongen på trekkspill.
Trøen kammersmusikk v/Marit Løfaldli og Ronny Kjøsen er arrangører av tradisjonshelga.

Tradisjonshelga er støttet økonomisk av Rindal Sparebank, som en del av deres 150-årsjubileum. Uten økonomisk støtte hadde det naturlig nok ikke latt seg gjøre å hyre inn så mange kjente og dyktige musikere. Rindal kommune har også bidratt, samt Norsk senter for folkemusikk og folkedans

Konserten på Skogsletta hadde arrangørene kalt «Ragnvald og Rolv - spellmannsarven». Den ikke ukjente felespilleren Sturla Eide fra Fannrem spilte slåtter etter Ragnvald Bolme, og det prisvinnende gammeldansorkesteret Over Stok og Steen spilte slåtter etter Rolv Storholt. Ellers medvirket Meldal Spellmannslag, og ikke minst aurgjellingen Vegard Hansen og Ragna Valde Sletten fra Vågå, på henholdsvis trekkspill og fele.

Sturla Eide.
Over Stok og Steen, f.v: Ronny Kjøsen, trekkspill, Frode Slupphaug, bass, Thomas Lomundal, fele, Morten Brattås, gitar og Thomas Nilssen, trekkspill.
Gammeldansinstruktørene Kari og Stig Nilssen ble oppforet til å ta en svingom.
Ragna Valde Sletten og Vegard Hansen.
Bra oppmøte.
Meldal Spellmannslag, f.v: Lars Snoen, trekkspill, Erik Svinsås Loe, bass, Sigrun Rudland, fele, Kjetil Stenberg, fele og Lars Hyldmo, mandolin. (og bak - Morten Brattås, for anledningen, på gitar).
Konserten ble avslutta med et planlagt ekstranummer, med alle aktørene på scenen

Vi regner med at de fleste i salen kjente det rykka i dansefoten, og alle får mulighet til å entre dansegulvet med både gammeldanskurs og dans med flere spellemenn i Granheim grendahus fredag kveld, og på to scener i Torshall og Bolme pensjonat lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS