Ett år uten seniorhåndball i Surnadal og Rindal:

Håndballdamene i Surnadal og Rindal har ikke spilt kamp på ett år
Håndballdamene i Surnadal og Rindal har ikke spilt kamp på ett år

- Det tærer på motivasjonen

Publisert

Koronapandemien har ført til at det ikke har blitt spilt håndballkamper på seniornivå i Surnadal og Rindal siden mars 2020.

1. mars 2020 spilte Surnadals 4. divisjonslag bortekamp mot Frøya/Hitra og Hitra/Frøya, og gikk seirende ut av begge kampene.

Rindalshuset var fullsatt søndag 8. mars 2020 da Rindals 3. divisjonslag møtte Sverresborg - en kamp rindalingene vant med sju mål.

Så ble det bråstopp.

Spillerne og støtteapparatet kan se tilbake på et år uten en eneste håndballkamp, avstandskrav på trening og en generelt uforutsigbar treningshverdag.

Trener for Rindals 3. divisjonslag, Anders Moe Sæter, innrømmer at det har vært et tøft år.

- Det siste året har tært på motivasjonen til både spillere og støtteapparat. Avstandskravet har gjort det vanskelig å gjennomføre gode håndballtreninger over tid, og det blir rett og slett kjedelig. Vi har ikke trent håndball etter jul, og det er selvsagt fryktelig synd, sier Sæter.

Anders Moe Sæter håper på flere jubelscener sammen med håndballdamene på Rindal. Anja Søyseth (t.v) og Mona Bolme Nonstad (t.h).
Anders Moe Sæter håper på flere jubelscener sammen med håndballdamene på Rindal. Anja Søyseth (t.v) og Mona Bolme Nonstad (t.h).

Rindalingene forberedte seg til sesongstart i september i fjor, og hadde lagt bak seg en god oppkjøringsperiode med ressurstrening i skog og mark. Ytterligere innstamminger satte sesongstarten på vent, og når det fortsatt ikke var åpnet for kamper til jul, ble det bestemt at håndballen skulle legges på hylla for en stund.

- Flere av spillerne våre er bosatt i Trondheim, og jeg kan ikke forvente at de tar turen til Rindal for å trene uten fysisk kontakt med medspillere. I tillegg har spillerne vært redde for å ta med seg smitte fra byen, og det har jeg full forståelse for. Derfor har det ikke blitt flere fellestreninger etter jul, sier Sæter.

Nå ser de fremover mot en forhåpentligvis normal håndballsesong.

- Jeg har ikke fått noen signaler på at spillere har sluttet på grunn av koronasituasjonen. Jeg vet vi har lag i 3. divisjon kommende sesong, men har ikke detaljene rundt spillerstallen foreløpig. Vi satser på sesongoppkjøring fra midten av mai, og krysser alt vi har for en så normal sesong som mulig, sier Sæter.

- Jeg skjønner at spillerne blir lei

Trener for 4. divisjonslaget til Surnadal, Roar Bævre, kan fortelle at surnadalingene heller ikke har trent håndball etter jul.

- Vi hadde noen få treninger i høst, men avstandskravet gjorde det vanskelig å gjennomføre gode økter. Laget vårt består av en fin blanding av spillere over og under 20 år. Mens spillerne under 20 år kunne trene tilnærmet normalt med fysisk kontakt, ble de over 20 år bare ballkastere. Da er det tungt å holde motivasjonen oppe, sier han.

Bævre vet ikke status for 4. divisjonslaget for kommende sesong, men har god tro på at det blir seniorlag i Surnadal.

- Jeg både håper og tror vi stiller lag også neste sesong. Vi må snart kalle inn spillerne til et møte, og legge ei plan. Jeg tror det er lurt å vente til vi vet mer om utviklingen av koronaen. Slik situasjonen er i dag, er det fortsatt veldig mye som er usikkert. Da er det naturlig at spillerne også er usikre på nåværende tidspunkt, sier han.

Surnadal hadde en god vårsesong før det ble bråstopp på grunn av koronaen som kom til landet i mars 2020
Surnadal hadde en god vårsesong før det ble bråstopp på grunn av koronaen som kom til landet i mars 2020