Søyas målscorere mot Batnfjord: Stein Todalshaug (f.v.), Webjørn Holten (to mål), Jostein Kvendset og Vegard Kvande Moen (tre mål). Maskotene Niklas og Jakob var også fornøyde med storseieren!

Vant stort i første hjemmekamp på sju år

Før torsdagens kamp mot Batnfjord, var 25. september 2014 forrige gang et herrelag fra Søya, den gang i samarbeid med Todalen IL, spilte seriekamp på Søyabanen. Vegard Kvande Moen, som spilte begge kampene, feiret like godt Søyas comeback med tre scoringer.

Like før seriestart i årets 6. divisjon, trakk Kårvåg/Havørn laget sitt. Det åpnet for IL Søya, som etteranmeldte lag på kort varsel.

Det som ifølge trener Torgeir Kvendset startet som en uformell "gjeng som liker å møtes for å sparke ball", hadde da allerede rukket å stille som treningskampmotstander for divisjonskollega Surnadal 2.

– Med snittalderen på gjengen er det jo lite som tyder på en stor fotballfremtid, men noen av oss leker jo med tanken på å kunne stille lag i seriespill neste år, fortalte Kvendset til Trollheimsporten etter kampen.

Lite visste forsvarskjempen da om at han og laget 10 dager senere stod klare til serieåpning borte mot Frei på Omsund stadion - nesten sju år etter forrige tellende A-kamp for herrer i Søya-regi.

Den gangen var laget et samarbeid med Todalen IL, og det ble 4-1-seier over Kvass/Ulvungen. To av spillerne som spilte den kampen, Kenneth Sæterbø og Vegard Kvande Moen, var også med i serieåpninga mot Frei, som endte med 0-7-tap.

Og mens Sæterbø tegnet seg på scoringslista i Kvass/Ulvungen-kampen for sju år siden, var Kvande Moen i scoringshumør da Søya torsdag tok imot Batnfjord på eget gress.

Jostein Kvendset sendte Søya i føringen allerede etter sju minutter, men de rødkledde gjestene fra Batnfjord utlignet ved Werner Sæther Myrvang knappe fem minutter senere.

Midtveis i omgangen satte Vegard Kvande Moen inn to mål, slik at Søya gikk til pause med en 3-1-ledelse.

Hjemmelaget fikk deretter en best mulig start på andre omgang, da Webjørn Holten la på til 4-1 etter 51 minutters spill.

Batnfjord tente et ørlite håp om poeng da Sander Dønheim reduserte bare minuttet etter Holtens scoring, men Surnadal-treneren kvitterte med å sette inn 5-2 idet timen var spilt.

Som om ikke det var nok, tegnet også Surnadal-legenden Stein Todalshaug seg på scoringslista i Søya-debuten, og dermed stod det hele 6-2 etter 63 minutter.

Etter fire mål på de første 18 minuttene av andre omgang, måtte de 88 registrerte tilskuerne på Søyabanen vente helt til kampens siste minutt på ny nettsus.

Vegard Kvande Moen fastsatte da sluttresultatet til 7-2 til Søya over Batnfjord, med sitt tredje mål for dagen.

Søya møter nå Eide og Omegn 2 borte og Eidsvåg hjemme i sine to neste kamper, før det som ligger an til å bli et meget prestisjetungt lokaloppgjør mot Surnadal 2 på Syltøran 19. september.